Formodede jihadister stormer stort Eid-møde i Bangladesh

En politimand meldes dræbt og seks såret, da Eid-bønnemøde med 200.000 deltagere kommer under angreb.
Det er mindre end en uge siden, at jihadister angreb en restaurant i Dhaka og dræbte 20 mennesker, inden politiet rykkede ind.
Det er mindre end en uge siden, at jihadister angreb en restaurant i Dhaka og dræbte 20 mennesker, inden politiet rykkede ind. Foto: /AP

Formodede islamister angriber et kæmpestort bønnemøde i det nordlige Bangladesh i forbindelse med Eid-festen, der afslutter den muslimske fastemåned.

Der har været en eksplosion, og en politimand meldes dræbt, mens seks er såret, oplyser embedsmænd.

Der har lydt skudsalver på pladsen i Kishoreganj 140 kilometer nordvest for hovedstaden Dhaka. Mindst 200.000 mennesker tager del i den religiøse højtidelighed i byen.

- De kastede en bombe mod en politistilling. En betjent blev dræbt af eksplosionen. En af angriberne blev dræbt, og en anden blev anholdt, fortæller en talsmand for politiet.

Adskillige mennesker deltog i angrebet, og nogle var bevæbnet med macheter - et våben, der har været brugt af radikale islamister ved dødelige angreb mod forfattere, bloggere og sekulære i Dhaka.

- Først kastede de en lille bombe mod politiet, og så angreb de med macheter. Politiet svarede igen ved at åbne ild, fortæller den lokale vicepolitimester.

Den private tv-station Somoy viser optagelser af angrebet. Her kan man se, at der udvikler sig en skudkamp mellem politiet og en gruppe angribere, og tv-stationen fortæller, at den dræbte politimand var blevet hakket til døde.

Angrebet kommer kun få dage efter, at militante islamister angreb en restaurant i Dhaka og dræbte 20 mennesker. De fleste af de dræbte var italienere og japanere.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.