Formel 1-verdenen lovpriser afdøde Bianchi

Tidligere holdkammerater, venner og chefer er triste efter beskeden om racerkøreren Jules Bianchis død.
Jules Bianchi vinker til publikum før grandprixet i Japan i oktober sidste år. Det blev hans sidste grandprix. Fredag døde han af kvæstelserne efter ulykken i det japanske grandprix. Photo/Shizuo Kambayashi)
Jules Bianchi vinker til publikum før grandprixet i Japan i oktober sidste år. Det blev hans sidste grandprix. Fredag døde han af kvæstelserne efter ulykken i det japanske grandprix. Photo/Shizuo Kambayashi) Foto: Shizuo Kambayashi/AP

En hel Formel 1-verden stod lørdag morgen op til nyheden om, at racerkøreren Jules Bianchi fredag døde af de kvæstelser, han pådrog sig i en ulykke tilbage i oktober sidste år.

Racerkøreren har været indlagt på et hospital i Nice, siden han returnerede fra Japan, hvor ulykken skete i oktober.

Selv om det næppe var et chok, at den 25-årige franskmand er død efter ni måneder i koma, er tidligere kolleger, konkurrenter og ledere i sorg over tabet.

Den fornemmelse får man hurtigt, når man ser deres reaktioner lørdag formiddag.

- Vi er rystede i vores grundvold over, at Jules har tabt den meget hårde kamp. Det var et privilegium at have ham på vores hold, meddeler Manor-teamet, som er lavet på resterne af Marussia-teamet, hvor Jules Bianchi kørte.

- Ord kan ikke beskrive, hvad hans familie og hele sporten har mistet. Jeg kan kun sige, at det var mig en glæde at have kendt dig og have kørt med dig, lyder ordene fra briten Max Chilton, som var Bianchis sidste holdkammerat hos Marussia.

Jules Bianchi forulykkede ved et grandprix i Japan i efteråret, hvor han i sin racer røg af banen og hamrede ind i et køretøj, som i forvejen var i færd med at trække en anden forulykket bil væk.

Han har ikke været ved bevidsthed siden, og hans far udtalte for nylig til medierne, at håbet var ved at være svundet for familien.

- Jules, du vil altid være i vores hjerter hos Ferrari, skriver det store Formel 1-team på Twitter. Jules Bianchi var testkører hos Ferrari tidligt i sin karriere.

Også konkurrenten, den langt mere erfarne McLaren-kører Jenson Button, har skrevet om sin sorg på Twitter lørdag.

- I den forgangne nat har vi mistet et i sandhed godt menneske og en ægte fighter, skriver han, mens Bianchis landsmand og ven, Lotus-køreren Romain Grosjean, er lidt mere kortfattet:

- Jeg vil savne dig så forfærdeligt min ven, skriver han.

Bianchis ulykke skete den 5. oktober sidste år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.