Formel 1: Renault-penge redder Lotus fra konkurs

Formel 1-teamet Lotus undgår truende konkurs efter stort aktieopkøb fra bilgiganten Renault.
Lotus-bilen med Romain Grosjean kan fortsætte i Formel 1, efter at Renault har købt majoriteten af det økonomisk skrantende team.
Lotus-bilen med Romain Grosjean kan fortsætte i Formel 1, efter at Renault har købt majoriteten af det økonomisk skrantende team. Foto: Joseph Nair/AP

I Japans grandprix i weekenden kørte begge kørere fra Formel 1-teamet Lotus sig til point med henholdsvis en placering som nummer syv og otte, men økonomisk hang en tung, sort sky over teamet.

Ubetalte skatteregninger truede med konkurs, og de britiske skattemyndigheder varslede, at Lotus-teamet ville blive sat under administration, hvis ikke der blev fundet en økonomisk løsning.

Den løsning er nu fundet. Bilgiganten Renault, som i forvejen er involveret i sporten som motorleverandør, køber aktiemajoriteten hos Lotus.

Endnu er handlen ikke helt på plads, da det ikke kunne nås inden deadline mandag, men retten i London accepterede, at handlen blev afsluttet inden 7. december.

Dermed fortsætter Lotus i Formel 1, hvor teamets franske kører Romain Grosjean øjeblikkeligt indtager niendepladsen i VM-stillingen med 44 point.

Førende Lewis Hamilton har 277 point.

I konstruktørernes mesterskab ligger Lotus nummer seks med 60 point. Her er Mercedes suverænt i front med 506 point.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.