Formel 1-kører vil vinde Le Mans-trofæ

Tyske Nico Hülkenberg fra Force India skal køre for Porsche i 24-timers-løbet i Le Mans i 2015.
Tyske Nico Hülkenberg går i Tom Kristensens fodspor.
Tyske Nico Hülkenberg går i Tom Kristensens fodspor. Foto: BJØRN JENSEN MORTEN/POLFOTO

Den tyske Formel 1-kører Nico Hülkenberg, som til dagligt kører for Force India i motorsportens kongeklasse, skal i 2015 kæmpe om sejren ved det legendariske 24-timers-løb i Le Mans.

27-årige Hülkenberg skifter i midten af maj Formel 1 ud med sportsvognsklassen for at tørne ud for Porsche. Det meddelte den tyske bilfabrikant torsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- Jeg er meget glad for, at Formel 1-kalenderen tillader dette, og jeg er mit Formel 1-team Force India meget taknemmelig for at give mig fri til Le Mans. Det er ikke en selvfølge, siger Hülkenberg ifølge dpa.

Porsche stiller normalt op med to såkaldte 919 Hybridbiler i VM for langdistanceløb, men tyskerne har meddelt, at man i 2015 stiller op med tre biler i Le Mans-løbet, som er en del af serien. Og i den tredje bil er Hülkenberg altså en af de tre kørere.

På rygteplan er danske Michael Christensen sat i forbindelse med et af sæderne i den tredje Porsche-bil. Den 24-årige dansker er på kontrakt hos Porsche, men har i 2014 kørt i GT-klassen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.