Formel 1 freder afdøde Jules Bianchis bilnummer

Af respekt for afdøde Jules Bianchi vil der aldrig mere være en bil med nummer 17 i Formel 1-feltet.
Jules Bianchi døde fredag efter ni måneder i koma, og mandag besluttede FIA, at der aldrig igen vil være en bil i Formel 1-feltet med nummer 17, som sad på Bianchis Marussia-bil, da han forulykkede i Japan.
Jules Bianchi døde fredag efter ni måneder i koma, og mandag besluttede FIA, at der aldrig igen vil være en bil i Formel 1-feltet med nummer 17, som sad på Bianchis Marussia-bil, da han forulykkede i Japan. Foto: Shizuo Kambayashi/AP

Fredag afgik Formel 1-køreren Jules Bianchi ved døden efter at have ligget ni måneder i koma efter sin voldsomme ulykke under det japanske grandprix i 2014.

Mandag meddeler det internationale motorsportsforbund (FIA), der står bag Formel 1, at der ikke i fremtiden vil være en bil i Formel 1-feltet, som bærer nummer 17.

Det var det nummer, der sad på Bianchis Marussia-bil, da han bragede ind i et redningskøretøj, hvilket altså endte med at koste ham livet.

- Da Formel 1-bilnumre nu vælges individuelt af den enkelte kører, mener FIA, det vil være en passende gestus at trække Jules Bianchis nummer 17 tilbage, meddeler forbundet ifølge AFP.

- Det betyder, at dette nummer ikke længere kan bruges til en bil, som kører med om Formel 1-verdensmesterskabet.

25-årige Jules Bianchi har kæmpet for sit liv gennem ni måneder på et hospital i Nice, men fredag døde han af sine kvæstelser efter ulykken.

Bianchi er den første Formel 1-kører siden legenden Ayrton Senna i 1994, der dør som følge af en ulykke under et løb.

Marussia-køreren nåede at deltage i 34 grandprixer.

Han bliver begravet tirsdag i Nice.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.