Formel 1-ekspert: Super godt for Kevin

Magnussen kan næsten kun overraske positivt på grund af McLarens dårlige optakt til sæsonen, mener ekspert.
Kevin Magnussen afløser Fernando Alonso hos McLaren i sæsonens første Formel 1-grandprix i Australien 15. marts.
Kevin Magnussen afløser Fernando Alonso hos McLaren i sæsonens første Formel 1-grandprix i Australien 15. marts. Foto: Manu Fernandez/AP

Racerkøreren Kevin Magnussen har fået en unik chance for at gøre sit navn brandvarmt i Formel 1 om halvanden uge i Melbourne.

Det vurderer sportschef ved Dansk Automobil Sports Union (Dasu), Bo Baltzer Nielsen, efter McLaren-Honda har besluttet at trække den tidligere spanske verdensmester Fernando Alonso ud af løbet for at holde ham i ro efter et uheld.

Magnussen, der sidste år debuterede i Formel 1 med en andenplads i Melbourne, mistede før sæsonen sit sæde til netop Alonso.

- Det er selvfølgelig på en ærgerlig baggrund, men når Kevin nu har fået den chance, så gælder det om at udnytte den. Og det er jeg sikker på, at han vil, siger Bo Baltzer Nielsen.

- Det kan næsten kun ende positivt, fordi det er gået så skidt for McLaren i testkørslerne før sæsonåbningen. Ingen forventer noget.

McLaren-Honda testede i sidste uge i Barcelona, og lørdag fik den 22-årige dansker lov til at prøve kræfter med bilen for første gang.

- Det var da godt, at han lige fik den prøvet her i weekenden, hvor han kørte stærkt, siger Dabu-sportschefen.

Hvis Kevin Magnussen i næste weekend gentager sit resultat fra sidste år og ender på podiet i Melbourne, så vil han utvivlsomt ryste til hierarkiet hos sin britiske arbejdsgiver, hvor han i 2015 er test- og reservekører.

Om det er nok til at puffe Jenson Button eller Fernando Alonso ud på sidelinjen, har Bo Baltzer Nielsen svært ved at vurdere.

- Det kommer helt an på Alonso og Buttons kontrakter. De kan være vandtætte, så de ikke kan smides ud, medmindre de selv vil det.

- Men det er klart, at Kevins navn bliver varmt igen. Specielt hvis han gør det godt, så vil han være brandvarm, siger Baltzer Nielsen.

Sportschefen fortæller, at der lige nu ikke er så mange pladser åbne i Formel 1 i 2015 for Magnussen.

- Der er Marussia, som hedder Manor nu, men det er ikke så attraktivt at ligge bagest i feltet.

- Medmindre at McLaren og Honda siger, at de ønsker, at han skal køre for Manor, så han er på beatet, hvis de pludselig får brug for ham.

- Det hele kan meget hurtigt ændre sig i Formel 1, og det gælder om, at være klar, hvis chancen byder sig, siger Bo Baltzer Nielsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.