Forlader top-post efter 17 år

PFA-generalen Svend Askær trækker sig efter 17 år som bestyrelsesformand i PFA.
Bestyrelsesformand i PFA Svend Askær trækker sig efter 17 år på posten.
Bestyrelsesformand i PFA Svend Askær trækker sig efter 17 år på posten. Jeppe Michael Jensen, Scanpix/arkiv

Bestyrelsesformand i PFA Svend Askær trækker sig fra topposten. Det sker til næste år, hvor han har siddet 17 år i spidsen for landets største kommercielle pensionsselskab, der har mere end en million danske kunder.

"Jeg har meddelt bestyrelsen i PFA, at jeg ikke står til rådighed som formand for PFA efter næste års generalforsamling. Det er sidste generalforsamling, hvor jeg stiller op," siger Svend Askær til Finans.

Ifølge anbefalingerne for god selskabsledelse er et bestyrelsesmedlem ikke længere uvildigt efter 12 år i samme bestyrelse. Det er nu 23 år siden, Svend Askær, der er formand for fagforbundet Lederne, blev valgt ind i PFA's bestyrelse og 16 år siden, han blev formand.

Formandens melding kommer efter, at bestyrelsen i efteråret 2014 sagde farvel til PFA's adm. direktør gennem 13 år Henrik Heideby. Parløbet mellem Heideby og Askær led et knæk i forbindelse med en omdiskuteret sag om PFAs såkaldte kundekapital. Finanstilsynet og efterfølgende Erhvervsankenævnet fastslog, at PFA ulovligt havde brugt gamle kunders penge til at hverve nye.

PFA afholder generalforsamling d. 29. april. Her skal Svend Askær genvælges for en ny 4-årig periode, men han oplyser til Finans, at han ikke nødvendigvis bliver i bestyrelsen i fire år. Han stiller samtidig kun op som formand for et enkelt år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.