Forkort din arbejdsdag og red dit liv

Er du en af dem, der arbejder meget mere end gennemsnittet, kan du godt regne med, at det ikke kun er til det gode, for din krop lider i særdeleshed under de mange timer, du bruger på jobbet.
Tidligt fri? Der er flere grunde til at glæde dig over det.
Tidligt fri? Der er flere grunde til at glæde dig over det. FOTO: Scanpix

Du arbejder gerne 10 timer om dagen og regner ikke ekstra weekendarbejde for noget, men det bør du, skriver The New York Times.

Folk, der arbejder 55 timer eller mere om ugen, har nemlig en markant højere risiko for at få problemer med hjertet og blodpropper i forhold til dem, der holder sig til de almindelige 37 timer, viser ny forskning.

Data fra mere end 600.000 personer indgår i studiet og er samlet sammen fra folk i både Europa, Amerika og Australien. Og forskere er overrasket over, hvor belastet kroppen bliver af de mange arbejdstimer:

- Tidligere studier har peget på, at risikoen for at få et hjertetilfælde stiger, når der arbejdes meget. Men det er ikke tidligere bevist, at risikoen for slagtilfælde også stiger. Det er overraskende, siger professor på Umea Universitet i Sverige, Doktor Urban Janlert.

Gælder begge køn

De mange studier, der ligger til grund for den ny forskning, tegner et billeder af, at jo længere en arbejdsdag folk har, jo mere stiger risikoen for at få et slagtilfælde eller et hjertetilfælde.

Men det interessante er, viser studierne, der blandt andet er samlet på University College London, at der ikke er forskel på, om du er mand eller kvinde.

Begge køn er i risiko-zone.

Det samme gælder for dem, der tjener mange penge og dem, der tjener færre på det arbejde, der udføres. Mange arbejdstimer slider på alle slags kroppe. Men når det så er sagt, er dem med meget ansvar og et højt tempo ekstra udsatte, fordi det konstant udfordrer deres blodtryk, forklarer doktor Stephen L. Kopecky, professor ved Mayo Clinic.

Så mon ikke din krop fortjener, at du går tidligt hjem i dag?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.