Forklædte krigere fra Islamisk Stat dræber nær Bagdad

Mindst 20 personer har mistet livet i forskellige angreb omkring Bagdad, oplyser hospitalskilder og politiet.
Otte personer er dræbt og 17 andre såret i et angreb mod en regeringsbygning i den irakiske by Amiriyat al-Falluja vest for Bagdad.   Byrådsformanden, Shakir al-Issawi, som flygtede gennem et vindue i sit kontor, er blandt de sårede. (arkivfoto)
Otte personer er dræbt og 17 andre såret i et angreb mod en regeringsbygning i den irakiske by Amiriyat al-Falluja vest for Bagdad. Byrådsformanden, Shakir al-Issawi, som flygtede gennem et vindue i sit kontor, er blandt de sårede. (arkivfoto) Foto: Uncredited/AP

Forklædt som irakiske soldater gik tre militante tilknyttet gruppen Islamisk Stat til angreb på en regeringsbygning i den irakiske by Amiriyat al-Fallujah vest for landets hovedstad, Bagdad.

Den ene af de tre detonerede sin sprængladning om maven, mens de to øvrige blev skudt, inden de nåede at gøre det samme, fortæller byrådets næstformand, Falih al-Issawi.

Otte personer blev dræbt og 17 andre såret i angrebet, heriblandt formanden for byrådet, Shakir al-Issawi, som flygtede gennem et vindue i sit kontor.

I andre angreb i Bagdad er mindst 20 personer blevet dræbt i løbet af tirsdagen, fortæller hospitalskilder og politiet.

I en erklæring har Islamisk Stat taget skylden for angrebet i Amiriyat al-Falluja.

Amiriyat al-Falluja, der ligger godt 30 kilometer vest for hovedstaden, er en blandt få resterende lommer i provinsen Anbar, hvor regeringen stadig har kontrol.

Det meste af provinsen er under Islamisk Stats kontrol.

Jihadisterne har løbende forsøgt at konsolidere deres magt i Anbar, efter at Islamisk Stat vandt sin hidtil største sejr i år med erobringen af byen Ramadi, provinsens hovedstad.

Den irakiske hær og krigseffektive shiitiske militser samarbejder med den amerikansk ledede koalition om at fortrænge Islamisk Stat fra regionen.

Det blodigste angreb tirsdag skete i Palæstinagaden i det østlige Bagdad, hvor en bilbombe ved en restaurant kostede ni personer livet

En anden bombe rettet mod en af hærens kontrolposter i Hussainiya-distriktet i den nordlige del af byen dræbte fire, heriblandt tre soldater.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.