Forhistorisk pragteksemplar fremvises i Moskva

´Yuka´ døde for 38.000 år siden. Idag lokker hun nysgerrige folk til.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Selv om hun er vurderet til at være 38.000 år gammel, så er hun stadig i god stand.

Det kunne de fremmødte bevidne tirsdag i Moskva, hvor den behårede mammut ved navn Yuka blev vist frem for offentligheden. Yuka blev fundet i 2009 af lokale i den nordlige, russiske Yakutia-provins, men først i 2010 fik videnskabsmænd gravet liget frit.

Mammutten er vurderet til at have været en ung hun på mellem 6-9 år ved sin død.

Yuka er samtidig vurderet til at være et af verdens mest komplette eksemplarer af den forhistoriske mammut, der uddøde for omkring 10.000 år siden. Eksemplaret er så velbevaret, fordi det har ligget i permanent frost i det, der idag er kendt som det nordlige Rusland.

De russiske forskere er især stolte af Yuka, fordi hun er i så fin stand, men også fordi, hun har givet nye teorier til videnskaben. Inden fundet af mammutten troede forskerne, at der ikke havde været mennesker i de nordlige, russiske egne før 6.000 år senere. Men Yuka bærer angiveligt præg af skrammer efter jagt, der ikke blot tyder på, at menneskerne jagede de store dyr, men også at der rent faktisk var mennesker i området for 38.000 år siden.

Selv om mange konspirationsteoretikere er overbevist om, at Ruslands regering er i gang med at klone det forhistoriske dyr, så fastholder forskerne, at der er umuligt, eftersom der ikke er fundet nogen levende celler i Yukas krop. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.