Forfærdet prins maner til kamp for truede dyr

Den britiske prins William påpeger, at der fortsat er lang vej at gå i kampen for at redde verdens truede dyrearter.

Næsehorn, elefanter og løver kan i fremtiden blive dyrearter, som vores børn og børnebørn kun vil kunne læse om i bøger.

I hvert fald hvis udviklingen fortsætter som nu, hvor populationerne af de vilde dyrearter svinder kraftigt ind dag for dag.

Derfor bliver vi nødt til at handle, lød budskabet fra den britiske prins William, som torsdag lokal tid gik på talerstolen ved en konference for vilde dyr i den vietnamesiske hovedstad Hanoi. Det skriver Hello Magazine.

I sin tale roste prins William de fremskridt, der er sket på området de seneste år, men desværre er der brug for en endnu større indsats, hvis vi skal have held med at redde de truede dyr fra udryddelse, påpegede han.

- Vi ved, at vi ikke er hurtige nok til at følge med krisen. Næsehorn, elefanter, skældyr og løver bliver fortsat dræbt i gruopvækkende antal. Mens vi har gjort fremskridt, er sandheden, at vi fortsat halter bagefter, lød det fra prins William.

I talen, som var med til at åbne konferencen, var der dog også plads til optimisme fra den ellers alvorlige prins.

- Vi kan vinde kampen. Og ved at gøre det, kan vi tage et lille men vigtigt skridt for at minde os selv om, at vi formår at løse vor tids udfordringer - en besked, som vores yngre generationer har brug for at høre højt og tydeligt, lød det fra prinsen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.