Foretrækker du alenetid? Du er ikke sær, men måske introvert

Magter du ikke årstidens mange julefrokoster og gløgg-fester? Måske er der en naturlig forklaring. Du kan være introvert og derfor slet ikke "lavet" til at være social hele tiden - se de tydelige tegn her.
Foretrækker du at være alene fremfor at være blandt andre? Du er muligvis introvert.
Foretrækker du at være alene fremfor at være blandt andre? Du er muligvis introvert. Foto: Scanpix/Arkiv

Der findes mennesker, som bliver høje af at gå ud. De finder tilfredsstillelse i at rende til julefrokost, middage, firmafester og netværksmøder i et væk. De elsker at snakke med folk, og føler sig altid godt tilpas, når de er sociale.

Og så findes der de andre. Dem, der hader at skulle småsnakke med halv-fremmede mennesker til en stor fest på jobbet. Dem, der hellere vil se en film derhjemme en lørdag aften. Dem, der ganske ofte føler sig forkerte, fordi de ikke kan rumme så mange mennesker.

Men der er ingen grund til at føle sig forkert. 

Introverte mennesker er såmænd bare kodet til at holde af deres eget selskab og rolige sammenkomster. Er det dig?

Psychology Today har samlet de største tegn på, at du er introvert. Tjek her, om du er:

1. Du elsker alenetid

Det er vigtigt for dig, at du har tid for dig selv. Når du får muligheden, vil du hellere læse en god bog eller se en film, end at rende til fest. Du kan såmænd godt nyde at være social, så længe du ikke er det hele tiden. Der skal være balance i fordelingen.

2. Du tænker bedst alene

Hvis du skal finde på gode idéer eller lave noget kreativt, kan du bedst gøre det, hvis du er alene. Store møder på jobbet gør ikke noget godt for dig, hvis du skal finde kreative løsninger. Du har brug for tid for dig selv til at tænke tingene igennem.

3. Du supplerer andre godt

Du kan sagtens være en del af en gruppe, men du kan bedst lide, hvis andre er de udadvendte, og du sætter som regel ind med de vigtige argumenter, når alle andre har vendt og drejet tingene lidt. Du lytter også gerne til andre, før du selv melder ind med dine holdninger. Du har ikke brug for at være i spot-lyset. 

4. Du trækker dig tilbage i det offentlige rum

Hvis du kører med tog eller går på en gade fyldt med mennesker, tager du den med ro og tjekker situationen ud. Sidder du eksempelvis i toget, hører du gerne musik eller har en bog eller et blad foran dig, som du automatisk kan trække dig tilbage til, hvis du har brug for det. 

5. Du hader telefonopkald og beskeder

Du får sikkert flere mails og sms-beskeder, end du sender den anden vej. Du er ikke meget for at række ud i de sociale cirkler, og derfor ringer du heller ikke nødvendigvis til folk, med mindre du ikke kan undgå det. Og du tager heller ikke altid telefonen, selvom den ringer. Så foretrækker du trods alt at sende en sms. 

6. Du gider ikke salgs-personer

Du kan næsten ikke komme i tanke om noget værre, end når en salgs-person stopper dig på gaden eller ringer til dig for at sælge noget. Fremmede mennesker der vil snakke. Det glider du af på og skynder dig videre. Du går ikke ind i samtalen. 

Ja, som introvert er der en del sociale situationer, du helst undgår. Men det gør dig ikke til en underlig person, skal du huske på.

Faktisk peger Psychology Today på flere positive ting ved netop at være introvert - det gør dig bedre til at tænke, før du taler. Du undgår nemmere dumme episoder med andre, og du er så glad i dit eget selskab, at du sjældent keder dig eller går i hundene, fordi du er alene.

Husk det!  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.