Fordoblet aktie-værdi: Her skal du satse

Annonceringen af en ny cheftræner og en aktiekurs, der er fordoblet, var to gode nyheder for Viborg HK onsdag.
Fordoblingen af Viborg HK's aktieværdi kommer ovenpå nyheden om, at Allan Heine bliver klubbens nye cheftræner for kvindeholdet fra den kommende sæson.
Fordoblingen af Viborg HK's aktieværdi kommer ovenpå nyheden om, at Allan Heine bliver klubbens nye cheftræner for kvindeholdet fra den kommende sæson. Foto: MICK ANDERSON/POLFOTO

Den økonomisk pressede håndboldklub Viborg HK har oven på påskeferien kronede dage på det danske aktiemarked, hvor klubbens aktie er steget voldsomt i værdi.

Det er sket, efter at finanshuset Hellerup Finans, der desuden er hovedsponsor i 1. divisionsklubben Lyngby, har købt stort ind i håndboldklubben, skriver Ritzau Finans.

Tirsdag steg Viborgs aktie knap 30 procent, hvilket skete i forlængelse af, at Hellerup Finans købte 33.523 aktier i selskabet.

Onsdag fortsatte den markante fremgang, hvor Viborg-aktien steg omkring 60 procent. Igen var det Hellerup Finans, der købte ind - denne gang 103.204 aktier.

Det betyder, at Hellerup Finans nu ejer en fjerdedel af alle aktierne i Viborg. Aktien er også blevet handlet af andre investorer og er steget til det dobbelte siden niveauet før påske. Nu er en aktien omkring ni kroner værd.

Stigningen kommer oven på nyheden om, at klubben har ansat 35-årige Allan Heine som ny cheftræner for klubbens kvindehold fra den kommende sæson.

Trods den massive kursudvikling har den jyske håndboldklub dog en forholdsvis beskeden markedsværdi på lidt over fem millioner kroner ifølge Bloomberg News.

Viborg er i store økonomiske vanskeligheder og måtte tidligere på året nedjustere forventningerne til årets resultat, så klubben nu venter et underskud på fem-otte millioner kroner i regnskabsåret 2014/2015.

Ud over de økonomiske kvaler har der også været en større udskiftning i medarbejderstaben i løbet af den seneste tid.

Viborg har blandt andre sagt farvel til direktør Nikolai Norup, mens der også har været uro på den sportslige front, hvilket førte til fyringen af Christian Dalmose som træner tidligere på sæsonen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.