Forbund: Denne guldgrube kan skabe 30.000 job

Danmark skal i gang med at eksportere maskiner til Sydtyskland. Det vil nemlig give en kæmpe milliardgevinst for dansk eksport og titusindvis af job i industrien, mener Dansk Metal.
Eksport til Sydtyskland kan betyde 30.000 danske industri-job, mener Dansk Metal.
Eksport til Sydtyskland kan betyde 30.000 danske industri-job, mener Dansk Metal. Foto: Christian Liliendahl/arkiv/Scanpix

Der er penge og job at hente i eksport til de tyske sydstater.

Ny analyse fra Dansk Metal viser, at der i Sydtyskland er et uudnyttet marked for den danske industri.

For mens det går godt for dansk eksport til det nordlige Tyskland, er der et kæmpe uudnyttet marked i eksport af eksempelvis danske maskiner i Sydtyskland, skriver dr.dk.

- Den danske industri står med et særdeles stort uudnyttet eksport-potentiale i Sydtyskland. Det betyder, at vi faktisk kan gå ud og høste 30.000 industri-job ved at eksportere mere til ikke mindst Sydtyskland, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i Dansk Metal, til dr.dk.

65 milliarder eksport-gevinst

Analysen fra Dansk Metal viser, at hvis tyske sydstater importerer blot en tredjedel af, hvad de importer fra Danmark i Nordtyskland, så vil det give en eksportgevinst på 65 milliarder, skriver dr.dk.

Men for at dansk industri kan spinde guld på eksport til det sydlige Tyskland, kræver det, at de danske virksomheder tør satse.

- Det vil sige, at man skal flytte et kontor til Sydtyskland for eksempel München. Man skal være til stede og tale med potentielle kunder. Det er en satsning, og det er klart det koster penge til at starte med, men det er en god investering, siger Allan Lyngsø Madsen til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.