Forældre raser over Lego

Små piger har fået skønhedstips af Lego i USA, og det forarger forældrene.
Legos univers for piger - Lego Friends - har været med til at give legetøjsgiganten succes. Nu er der imidlertid udbrudt en heftige debat, efter at Lego har givet små piger skønhedstips i medlemsbladets amerikanske udgave.
Legos univers for piger - Lego Friends - har været med til at give legetøjsgiganten succes. Nu er der imidlertid udbrudt en heftige debat, efter at Lego har givet små piger skønhedstips i medlemsbladets amerikanske udgave. Asger Ladefoged, Scanpix

Forældre til småpiger i USA er fortørnede over, at Lego i medlemsbladet om serien Lego Friends, der er målrettet piger i alderen 4-11 år, har givet hårtips til pigerne i form af en skønhedssalon, hvor en af figurerne rådgiver om, hvilken frisure, der klæder pigerne bedst.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det var den populære blogger Sharon Holbrook, der skriver for New York Times, der antændte debatten med et indlæg i avisen.

“Hun er 7. Min lille pige, hendes ansigtsform, og om hendes frisure er pæn, det skal Lego ikke bekymre sig om. Det gjorde hun heller ikke, før et legetøjsmagasin lærte hende at bekymre sig om det,” skriver hun ifølge Jyllands-Posten.

Debatten har efterfølgende rullet hidsigt på de sociale medier.

Presserådgiver hos Lego, Roar Rude Trangbæk, siger til Jyllands-Posten, at det stødende indhold nu er taget ud af den elektroniske version af bladet:

-Det var ikke intentionen at støde nogen med medlemsbladet, og det beklager vi, at det har gjort. Men som udgangspunkt er vi rigtig stolte over den her serie, som har fået rigtig mange piger i gang med at lege med Lego.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.