Forældre: Kontant straf stopper ikke mobning

Skole og Forældre kritiserer Venstre-forslag om at skære i børnechecken hos ikke-samarbejdsvillige forældre.
Der skal skæres i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel og mærke ikke vil være med til at løse problemet. Sådan lyder et af budskaberne i et stort Venstre-udspil, der vil øge indsatsen over for mobning, og som bliver præsenteret fredag.
Der skal skæres i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel og mærke ikke vil være med til at løse problemet. Sådan lyder et af budskaberne i et stort Venstre-udspil, der vil øge indsatsen over for mobning, og som bliver præsenteret fredag. Foto: DRESLING JENS/POLCREATIVE

Det bliver ikke trusler om en økonomisk straf, der får stoppet problemerne med mobning i den danske folkeskole.

Det mener formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, der kommenterer et udspil fra Venstre, som ønsker at skære i børnechecken hos forældre, hvis de ikke vil hjælpe med at stoppe deres barns mobning af andre.

- Det er ikke den rigtige vej at gå at straffe forældre med at trække i børnechecken eller på andre måder straffe de her forældre. Det er ikke det, der får mobningen til at stoppe, siger Mette With Hagensen.

Ifølge hende kan Venstres forslag om at ramme forældrene på pengepungen ende med at få den modsatte effekt i forhold til, hvad partiet ønsker med sit samlede udspil mod mobning.

- Hvis man ender med at trække i børnechecken, bliver forældrene kun mindre samarbejdsvillige, lyder advarslen fra Mette With Hagensen.

Hun anerkender, at forældre spiller en væsentlig rolle i at få stoppet mobning og mistrivsel i skolen og peger på, at der er behov for godt samarbejde mellem skoler og hjem samt mellem forældrene og børnene i de enkelte klasser.

- Det handler om at skabe en god kultur i klassen. Mobning bliver skabt, når der er en kultur, hvor det er tilladt at hakke på hinanden, siger formanden.

Samtidig skal voksne - om det er lærere eller forældre - lytte, hvis et barn fortæller, at vedkommende ikke trives.

- Det vigtigste er, at når et barn henvender sig til en voksen, skal de voksne tage det alvorligt. Det må ikke blive slået hen, betoner Mette With Hagensen.

Foruden forslaget om at kunne skære i forældres børnecheck vil Venstre blandt andet efteruddanne lærerne på området og gennemføre en antimobbekampagne på alle landets skoler.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.