Forældre afviser udlicitering af børnehaver: Vil ikke lægge børn til politisk eksperiment

Forældrebestyrelser i flere institutioner på Frederiksberg er kritiske over for, at kommunen overvejer af udlicitere driften af daginstitutioner til en privat leverandør.
"Vi er voldsomt bekymret for at lægge børn til noget, vi betragter som et sats, og som bedst kan betegnes som et politisk eksperiment uden hold i hverken erfaringer eller evidens," lyder et høringssvar fra en forældrebestyrelse.
"Vi er voldsomt bekymret for at lægge børn til noget, vi betragter som et sats, og som bedst kan betegnes som et politisk eksperiment uden hold i hverken erfaringer eller evidens," lyder et høringssvar fra en forældrebestyrelse. Foto: Scanpix

Frederiksberg Kommune har undersøgt muligheden for at udlicitere driften af en af kommunens daginstitutioner til en privat leverandør. Ingen af de 51 adspurgte institutioner har dog meldt sig frivilligt - faktisk tværtimod.

Det viser de høringssvar, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i. Fra forældrebestyrelsen ved Børneambassaden lyder det bl.a.:

"Vi er voldsomt bekymret for at lægge børn til noget, vi betragter som et sats, og som bedst kan betegnes som et politisk eksperiment uden hold i hverken erfaringer eller evidens."

Bestyrelsen i Bryghuset skriver følgende i deres høringssvar:

"Vi mener som forældre, at den pædagogiske kvalitet altid bør vægte højere end økonomisk tænkning. Da vi som bestyrelse er meget tilfredse med driften af børnehaven, inklusiv personalet og den pædagogiske kvalitet, ser vi ingen grund til at "gamble" med dette. Vi tror, at et udbud af driften vil medføre ustabilitet i en ellers stabil institution, og vi forudser også, at et udbud vil medføre besparelser: Alt sammen noget, som vil gå ud over vores børn. Vi beder Jer om at respektere vores holdning."

Hos formand for Børneudvalget, Karsten Lauritsen (RV), gør de mange tilkendegivelser indtryk:

"Vi har spurgt - både forældre og ledelse - om deres holdning, og nu har vi så fået svar. Det må vi forholde os til, når vi mødes i udvalget næste gang," siger han til Fagbladet FOA.

På spørgsmålet om, hvorvidt Frederiksberg Kommune vil overveje at udpege en børnehave, der - mod både forældrenes og ledelsens ønske - skal tvangsudliciteres, siger udvalgsformanden:

"Vi må tage høringssvarene til efterretning, men umiddelbart virker det som en svær omgang. Og tvangslicitering har heller ikke tidligere været udgangspunktet for de lignende eksempler, vi har skelet til i Norge, Sverige, Finland og Holland."

I følge Fagbladet FOAs oplysninger skal Børneudvalget gennemgå de indkomne høringssvar på et møde 14. september.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.