For lidt dagslys ødelægger din nattesøvn

Har du fået en skrivebordsplads allerbagerst i et lokale, så solen aldrig når i nærheden af dig, kan det have negativ indflydelse på længden af din søvn- og livskvalitet, siger forskere.
Hvis dit skrivebord på jobbet står godt gemt af vejen langt fra dagslyset, kan det gå ud over din nattesøvn.
Hvis dit skrivebord på jobbet står godt gemt af vejen langt fra dagslyset, kan det gå ud over din nattesøvn. Foto: SCANPIX arkiv

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Forskning viser, at der er en stor sandsynlighed for, at du sover kortere tid om natten, hvis du næsten aldrig ser dagslyset fra din arbejdsplads, end hvis du er blevet tildelt en solrig plads tæt ved vinduet. Det skriver videnskabssitet EurekAlert.org

Syv tegn på du mangler søvn: Læs mere på Femina.dk

Det er forskere fra Northwestern University i Chicago, der har lavet en mindre undersøgelse, som er blevet offentliggjort i tidsskriftet Sleep. De undersøgte livs- og søvnkvaliteten hos 49 dagsarbejdere og har kunnet konkludere, at folk, der har en skrivebordsplads i sollyset, også får mere nattesøvn. Faktisk sover de i gennemsnit 46 minutter længere om natten, end de mørklagte deltagere i undersøgelsen.

Få motion ind i din arbejdsdag: Se de nemme øvelser på Q.dk

Arbejde i solen gør dit liv bedre

Ud over at nattesøvnen er længere, så melder de oplyste deltagere i undersøgelsen også om en bedre livskvalitet, og at de har et højere dagligt niveau af fysisk aktivitet.

- Graden af, hvor meget dagslys påvirker kontorfolk, er bemærkelsesværdig. Dagarbejdere på kontorerne kan få deres livs- og søvnkvalitet hævet væsentligt gennem en forøgelse af eksponeringen af lys i deres nuværende og fremtidige kontorer, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Ivy Cheung, der er en del af Interdepartmental Neuroscience program ved Northwestern University i Chicago. Det skriver EurekAlert.org.

Så sidder du hengemt på din arbejdsplads, er det muligvis ikke lønnen, du skal forsøge at forhandle om næste gang, der er samtale med chefen, men i stedet en skrivebordsplads i solen.

Klar dig igennem en træt dag uden kaffe: Få rådene på Udeoghjemme.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.