For første gang i 18 år: Dronningen på balkon i Aarhus

En uge før sin fødselsdag bliver dronningen fejret i Aarhus - og hun har naturligvis hele familien med.
Aarhus kan glæde sig til royalt besøg.
Aarhus kan glæde sig til royalt besøg. Keld Navntoft Scanpix arkiv

Århusianerne får en enestående mulighed for at hylde landets regent onsdag d. 8. april klokken 12.

Den dag træder dronning Margrethe ud på balkonen på Aarhus Rådhus for at lade sig hylde i anledning af sin 75-års fødselsdag, som er otte dage senere, torsdag d. 16. april.

Med ud på balkonen træder også prinsgemalen samt kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie, som deltager i festlighederne i løbet af dagen.

Se det nye fødselsdagsportræt, som netop er blevet publiceret af dronning Margrethe, på Billedbladet.dk.

Prinsesse Alexandra var med

Det er 18 år siden, at dronningen sidst stod på balkonen på Aarhus Rådhus, og det var i anledning af hendes 25-års jubilæum som regent.

Dengang var daværende prinsesse Alexandra med, og kronprins Frederik havde endnu ikke mødt Mary Donaldson.

Det bliver derfor første gang for prinsesse Marie, at hun fra balkonen kan nyde udsigten på Rådhuspladsen i den jyske hovedstad.

Læs på Billedbladet.dk om, hvordan dronning Margrethe tyvstarter sin fødselsdag.

Ville ikke have giftet sig med Henrik uden accept

Det med svigerdøtre og selv at udvælge sin mand udtalte dronning Margrethe sig netop om i forbindelse med hendes 25-års jubilæum som regent for 18 år siden. Her fik BILLED-BLADET mulighed for at interviewe hovedpersonen på Amalienborg. Hun fortalte bl.a., at hun ikke havde giftet sig med prins Henrik i sin tid, hvis hendes forældre ikke havde accepteret ham, og hun nævnte, hvilken pligt hendes sønner også har.

’Begge vores drenge er helt på det rene med, hvor deres pligt ligger, og at den ligger over for landet, og ikke specielt over for min mand og mig. Man må ikke svigte det land, man tilhører. Jeg kan ikke længere huske, hvad prins Henrik og jeg sagde til hinanden, inden vi første gang mødtes med mine forældre, men vi var begge på det rene med, at jeg ikke ville kunne svigte mit land, selvom det ville have gjort ondt, meget ondt, hvis det havde været sådan, at jeg ikke kunne have fået lov til at gifte mig med Henrik de Monpezat,’ sagde dronning Margrethe, der også fortalte om, hvad hun har givet videre til sine to sønner på samme område.

’Jeg har altid følt, og jeg har forsøgt at bibringe begge vores sønner den samme fornemmelse af, at det ikke bare er, hvordan du selv har det. At der er mere end det. Jeg ved i hvert fald, at jeg aldrig havde kunnet gøre min mand lykkelig, hvis jeg havde svigtet det, som jeg allerførst var sat til, nemlig at være min fars efterfølger,’ udtalte hun.

Læs på Billedbladet.dk, hvorfor dronning Margrethe skifter balkon til fødselsdags-vink.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.