For første gang: Dronning Margrethe taler ud om salg af Schackenborg Slot

Prins Joachim havde ikke tid til at være fuldblods landmand, siger dronning Margrethe.
At prins Joachim afhændede Schackenborg Slot har dronning Margrethes velsignelse.
At prins Joachim afhændede Schackenborg Slot har dronning Margrethes velsignelse. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

Det var okay, at prins Joachim afhændende Schackenborg Slot. Ikke fordi han fik 100 millioner kroner for ejendommen, men fordi det var en nødvendig beslutning.

Det siger hans mor, dronning Margrethe, i bogen "De dybeste rødder - Dronning Margrethe fortæller om Danmark og danskerne".

Her forholder dronningen sig for første gang til sønnens beslutning om at forlade landbrugslivet i Møgeltønder til fordel for et liv i Klampenborg, skriver BT.

- Det blev meget vanskeligt at drive det (slottet,red.), og min søn kan ikke være 100 procent landmand, selvom han ville. Han har sine forpligtelser som en del af kongefamilien, og det skal han have. Det blev for kompliceret, siger dronningen i bogen.

Hun tilføjer, at prins Joachim og børnene har et nært tilhørsforhold til Møgeltønder, og at de fortsat kommer der.

Vennerne gik sammen

Schackenborg blev solgt i 2014 til Schackenborg Fonden, der blev stiftet af familierne bag Danfoss, Lego og Ecco - alle nære venner af kongefamilien.

Fonden betalte 100 millioner kroner for herligheden med de 1031 hektar jord.

Prins Joachim stak selv 13 millioner kroner i fonden, som med grebet skaffede ham af med en gæld på 42 millioner kroner.

Således blev der overskud til at købe en luksusvilla på Emiliekildevej i Klampenborg. Villaen er 344 på kvadratmeter og med udendørs pool, biograf og en kælder på næsten 200 kvadratmeter. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.