FONA-ansatte fyres i en e-mail: Ikke tid til besøg i butikkerne

Massefyringerne i Fona kommer til at foregå via e-mail. For der er ikke tid til at tage på besøg i butikkerne og tale med de berørte medarbejdere.
Fyret på e-mail. Det er virkeligheden for flere hundrede FONA-ansatte skriver DR. 
Fyret på e-mail. Det er virkeligheden for flere hundrede FONA-ansatte skriver DR.  Foto: Scanpix arkiv

Massefyringerne i Fona kommer til at foregå via e-mail. For der er ikke tid til at tage på besøg i butikkerne og tale med de berørte medarbejdere.

Det viser en intern besked fra Fonas øverste direktør Michael Kjær, som beklager fremgangsmåden.

- Af logistiske årsager har vi desværre ikke mulighed for at komme rundt til jer alle for personligt at overbringe jer denne beslutning, hvilket vi absolut ville have foretrukket, skriver direktør og storaktionær i Fona, Michael Kjær, i en intern besked til Fonas ansatte, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Krisen var værre en forudset i Fona, og en ny lukkerunde betyder, at der i fremtiden formentlig kun vil være otte butikker tilbage.

Michael Kjær gør det klart, at Fonas ansatte derfor må holde øje med deres e-mail i dag for at se, om de bliver fyret.

- For alle øvrige medarbejdere er situationen den, at I i dag vil modtage jeres opsigelser (sendes ligeledes med e-post), skriver direktøren.

I alt er 280 fyringer på vej, og det er en overraskelse, fordi de skal lægges oveni i de 300 fyringer, som blev annonceret i februar.

Situationen har sendt ledelsen i kulkælderen, fremgår det af den interne besked.

- Vi skal endnu engang dybt beklage, at denne situation nu er en realitet og vil gerne benytte lejligheden til at takke alle for jeres store indsats, jeres måde at være på og ikke mindst jeres loyalitet til FONA, skriver Fona-direktøren til sine ansatte.

Beskeden til de snart forhenværende Fona-medarbejdere afslutter Michael Kjær på følgende vis: "I ønskes alle det bedste fremover - good luck!"

Michael Kjær ønskede torsdag formiddag ikke at give interview om krisen i Fona og den nye fyringsrunde. Han har været storaktionær og øverstkommanderende i Fona i årtier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.