Folkekær sangerinde: Derfor holder mit ægteskab endnu

Sangerinden Dodo og hendes mand Rud har kendt hinanden, siden hun var 17 år, og lige så længe har de spillet sammen i Dodo & The Dodos.
– At hænge sammen både professionelt og privat er selvfølgelig en udfordring, siger Dodo om sit private og professionelle parløb med Rud.
– At hænge sammen både professionelt og privat er selvfølgelig en udfordring, siger Dodo om sit private og professionelle parløb med Rud. Foto: SCANPIX arkiv

De har arbejdet sammen, og de har levet sammen. Og for sangerinden Dodo og manden Rud holder det hele endnu – selvom der er gået rigtig mange år.

– Vi er det, der kommer tættest på at være Danmarks ældste band næst efter tv.2, siger Dodo, der stadig husker, at Rud, allerede da de mødtes, proklamerede: ’Det kan godt være, at du tror, du skal alt muligt andet nu. Men det bliver mig, der får dig til sidst.'

Og det havde han ret i, for parret har holdt sammen siden dengang og er fast sammentømrede.

Alberte Winding vil ikke længere være hende, der tuder: Læs det ærlige interview på søndag.dk

Vant til kvinder

Dodo forklarer, at det har været en fordel, at Rud kom fra en familie med piger, og så har hun altid beundret hans professionalitet.

– Rud kommer fra den her familie, hvor der var tre søstre. Han var vant til kvinder, allerede før han mødte mig, hvilket må siges at være en fordel. Rud vidste tidligt, at han skulle noget med musikken og uddannede sig til studietekniker, og allerede dengang var jeg meget imponeret over hans professionalisme og stålsatte målbevidsthed, fortæller Dodo til SØNDAG.

Dodo: Jeg er et enten-eller menneske. Læs hvad hun mener med det her

At arbejde sammen er en udfordring

I 1986 udgav Dodo and the Dodos deres første album, som blev rigtig godt modtaget, og siden har parløbet mellem Rud og Dodo været både professionelt og privat.

– At hænge sammen både professionelt og privat er selvfølgelig en udfordring. Professionelt hænger vi jo også sammen med de tre andre i bandet, og her betragtes vi ikke som et par, men som to medlemmer af et band, der ikke altid er enige. Det kræver naturligvis både noget af os og af resten af bandet, siger hun.

Se også:

Men de to musikere passer bare enormt godt sammen, og Dodo føler sig ofte heldig over at have fundet sin Rud.

– Vi er vokset ind i hinanden, og jeg ville ikke være »os« foruden. Vi har begge den ondeste humor og kan grine, så tårerne triller. Og så er både Rud og jeg dybt sentimentale og kan få »mimrelæber« over royale bryllupper og store sportsbegivenheder. Desuden deler vi historie, og det gør i virkeligheden vores forhold enormt stærkt. Jeg ville føle mig amputeret uden Rud. Jeg tænker ofte over, hvor heldigt det er, at vi har mødt hinanden. Rud og jeg er ikke mindst så tætte, fordi vi er arbejdskammerater på godt og ondt, siger Dodo.

Hinandens livsvidner

For Dodo er Rud blevet en uundværlig partner, for hun vil aldrig kunne få det samme med en anden.

- Jeg tror ikke, der ville være så mange, der gik fra hinanden, hvis de arbejdede sammen. Det er jo i samarbejdet, og der hvor der kræves en ekstra indsats, at man finder ud af, hvor godt man svinger med et andet menneske. Rud og jeg er ikke mindst via vores arbejde blevet hinandens livsvidner, og dermed har vi noget uerstatteligt sammen. For det, vi har, ville vi aldrig kunne genskabe med andre. Jeg synes, at vi er så heldige, at det har
kunnet lade sig gøre. Desuden kan vi være fuldstændig os selv, når vi er sammen. Slappe af og bare være, siger hun.

Én knast har der dog været i forholdet imellem Dodo og Rud.

-Dengang jeg flyttede fra Rud og fik min egen lejlighed. Jah ... jeg ved ikke, hvad der stak mig. Jeg tror måske bare, jeg ville teste både ham og mig selv, finde ud af, hvor seriøst vi egentlig ville det her. I hvert fald varede det ikke længe, før Rud også var i den lejlighed. Vi griner stadig sammen ad den episode, og vi har heller ikke gentaget den, siger Dodo.

Af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.