Folkekær dyreven åbner op: Jeg drømmer om hunde

Poul Thomsen er kendt som en af Danmarks største dyrevenner, og han indrømmer da også gerne, at især hunde fylder så meget, at han drømmer om dem om natten.
Poul Thomsen lever stadig sit liv side om side med dyrene. 
Poul Thomsen lever stadig sit liv side om side med dyrene.  FOTO: Scanpix

Poul Thomsen er en vaskeægte natur- og dyrelsker, og det kan han på ingen måde løbe fra, for hele Danmark husker ham især for de mange tv-programmer, som netop hylder naturen og dyrene.

Vi kender ham fra tv-programmer som "Dig og dyrene", "En naturlig forklaring", "Hund og hund imellem" og ikke mindst programmet "Dus med dyrene", der kørte fra 1980-1985, hvor hunden Balder spillede en lige så stor rolle som tv-værten selv.

Han er i dag 77 år, men ikke begyndt at holde mindre af dyr af den grund, fortæller han til ugebladet HER&NU

I huset nær Randers, hvor han bor med sin hustru Susanne Lichtenstein på 50 år, siger de:

- Hundene SKAL bo her; vi MÅ godt bo her.

Måtte flytte for at gøre plads til hunden

Poul Thomsen fortæller, at da der først var kommet hunde ind i hans liv, kunne han slet ikke leve uden dem:

- Hverken Sus eller jeg er vokset op med hunde; de er først kommet ind i vores liv som voksne. Sammen med min første hustru fik jeg en tysk ruhåret hvalp, og vi måtte flytte ud af vores lejlighed inde i byen og i et hus for at kunne beholde den. Efter den kom gravhundene ind i mit liv. De to røde glathårede gravhunde Bonnie og Bessie, de bor stadig i mit hjerte, fortæller han om sine første hunde.

Efter dem kom Balder, og i dag bor han og hustruen, som han blev gift med i 2006, sammen med labradoren Lillebror på seks år. Desværre døde deres anden hund, Farbror, sidste år.

Hvis han skal give andre kommende hunde-ejere et godt råd, er det at købe en hund, som passer til familiens behov, i stedet for at købe en såkaldt "modehund", men en labrador går man aldrig fejl af:

- En labrador er dog et lotteri uden nitter. De er i al almindelighed altid søde og rare.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.