Folk dræbt eller såret under sammenstyrtet tårn i Nepal

AFP skriver, at over en halv snes omkomne er ført væk fra ruinerne af Dharahara tårnet i Kathmandu.
Skaderne efter jordskælvet. Nepal blev ramt af et jordskælv, der betyder, at et tårn styrtede sammen over mindst 50 mennesker.
Skaderne efter jordskælvet. Nepal blev ramt af et jordskælv, der betyder, at et tårn styrtede sammen over mindst 50 mennesker. Foto: Niranjan Shrestha/AP

Flere er dræbt eller såret, og mindst 50 mennesker er fanget under et sammenstyrtet tårn fra 1800-tallet i Kathmandu efter skælv, oplyser medier i Nepal ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det berømte nietagers Dharahara-tårn styrtede sammen under et voldsomt skælv i Nepal tidligt lørdag.

En fotograf fra det franske nyhedsbureau AFP siger, at over en halv snes omkomne blev ført væk fra ruinerne af Dharahara-tårnet, som ligger i hjertet af hovedstaden. Det havde en udsigtsbalkon på ottende etage.

Tårnet, der var knap 62 meter højt, var en del af verdens kulturarv ifølge Unesco. Det blev opført i 1832 og havde siden 2005 været åbent for besøgende.

Tårnet blev oprindeligt opført som et vagt- og overvågningstårn af militæret. Ifølge traditionen skulle der blæses alarm fra tårnet, hvis der indtraf begivenheder af betydning for hele nationen.

/ritzau/AFP

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.