Førtidspensionister og efterlønnere spiser flest burgere
Uddannelsesniveau og fastfoodvaner hænger sammen, viser ny undersøgelse fra Statens Institut For Folkesundhed.
Værsgo og spis. Den klassiske fastfoodmenu burger og sodavand er et hit - især hos førtidspensionister, efterlønsmodtagere og kortuddannede.
Værsgo og spis. Den klassiske fastfoodmenu burger og sodavand er et hit - især hos førtidspensionister, efterlønsmodtagere og kortuddannede. Scanpix - modelfoto


En saftig burger og en sukkersød sodavand er hyppigere på menuen hos førtidspensionister, efterlønsmodtagere og kortuddannede end hos de højtuddannede.

De højtuddannede er så til gengæld glade for kage, chokolade, is eller slik. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

I undersøgelsen har næsten 14.000 danskere svaret på spørgsmål om deres forbrug af fastfood, kager, sodavand og snacks.

Undersøgelsen viser, at jo kortere uddannelse, jo mere sodavand, pizza, burger og shawarma ryger der i maven.

Søde sager fem gange om ugen

Eksempelvis drikker omkring hver femte (18,3 procent) blandt dem, der har grundskolen som højeste fuldførte eksamen, sodavand, læskedrik eller frugtsaft med sukker mindst fem gange om ugen. Blandt de højtuddannede er det 5,8 procent.

De højtuddannede tager til gengæld teten, når det kommer til kage, chokolade, slik og is. Her er det 17,4 procent, der spiser søde sager mindst fem gange om ugen, mens andelen for de kortuddannede er 11,8 procent.

I alt 13,3 procent af den voksne befolkning spiser pizza, burger og shawarma mindst én gang om ugen. Det svarer til hver ottende dansker.

Tallene stammer fra Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2013.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.