Første nødhjælp siden 2012 når frem til syrisk by

En lokal våbenhvile nær Damaskus har åbnet for en nødhjælpskonvoj til to krigstrætte byer.
I april blev Daraya udpeget af FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, som en af de byer, hvor behovet for international hjælp er særlig stort.
I april blev Daraya udpeget af FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, som en af de byer, hvor behovet for international hjælp er særlig stort. Foto: Str/AP

De to belejrede byer Daraya og Moadamiyah nær Syriens hovedstad, Damaskus, har fået nødhjælp. For Darayas vedkommende er det den første nødhjælp siden 2012.

Det meddeler en FN-talskvinde i Genève onsdag.

FN har tidligere sagt, at børn risikerer sult i byerne. Blandt nødhjælpen er der levnedsmidler, medicin, vacciner og babymælk.

- På russisk initiativ og med godkendelse fra ledelsen i Syriens arabiske republik og USA er der indgået aftale om 48 timers våbenhvile fra 1. juni klokken 00.01, så man sikkert kan bringe nødhjælp til folk i Daraya, siger Sergej Kuralenko, chef for det russiske koordineringscenter i byen, ifølge nyhedsbureauet Tass.

I sidste uge bad Rusland om en 72 timers våbenhvile i det østlige Goutha og Daraya i et forsøg på at indstille fjendtlighederne.

Rusland og USA har ifølge nyhedsbureauet AFP arbejdet sammen for at få en våbenhvile i stand i regi af den internationale støttegruppe for Syrien.

Gruppen består af cirka 20 lande.

FN har trods flere appeller haft problemer med at koordinere nødhjælp til flere belejrede byer i Syrien.

Hidtil har det kun været muligt at hjælpe 160.000 mennesker. Håbet var at hjælpe en million syrere i nød.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.