Før skolestart: Er dit barn ulykkesforsikret?

I en klasse med 25 elever er mindst fem af dem ikke omfattet af en ulykkesforsikring. Det kan ende med ærgerlige regninger til mor og far.
Tidligere var børnene ulykkesforsikret via kommunen. Men reglerne blev ændret i 2011/2012. Nu påhviler det forældrene at forsikre skolebørnene.
Tidligere var børnene ulykkesforsikret via kommunen. Men reglerne blev ændret i 2011/2012. Nu påhviler det forældrene at forsikre skolebørnene. Foto: Monkey Business Images/free

Om få dage indtager hundredtusinder af elever atter landets skolegårde, der har stået tomme siden sommerferiens begyndelse i juni måned.

Men for 20 procent af eleverne kan en skade eller ulykke i skolen ende med et økonomisk rap over nallerne til forældrene.

I en klasse med 25 elever er der i gennemsnit mindst fem elever, som ikke er omfattet af en ulykkesforsikring, viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

- Hvis barnet løber ind i en glasdør og slår sine fortænder ud, bliver barnet selvfølgelig behandlet i skolens tandpleje. Men skal der laves en blivende tand, når kæben og kraniet er udvokset i 18 års-alderen, kan det let koste 10.000 kroner, hvis ulykken ikke har været meldt til et forsikringsselskab, siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If Skadeforsikring, til Ritzau Fokus.

Forsikringsselskabet undersøgte sidste år, hvor stor en andel af befolkningen, der er bekendt med, at børn ikke længere er ulykkesforsikrede af kommunen, mens de er i skole eller i institution.

I aldersgruppen 35-54 år, som omfatter størstedelen af forældrene, svarede 49 procent nej. Blandt de 18-34-årige var hele 81 procent uvidende om den manglende dækning af børnene.

Frem til 2012 var børn automatisk ulykkesforsikrede via kommunen i skoletiden. Men eftersom det ikke længere er tilfældet, påhviler det ikke mindst kommunerne at oplyse forældrene om, at de selv skal forsikre børnene, lyder det fra organisationen Skole og Forældre.

- Det er vigtigt at kommuner og skoler oplyser forældrene om, at den kommunale forsikring ikke eksisterer længere. Men jeg ser også gerne, at forsikringsselskaberne gør kunderne opmærksom på, hvorvidt forsikringen dækker i skolen eller til fritidsaktiviteter. Det kan være svært for os almindelige kunder at gennemskue, siger formand Mette With Hagensen.

Husk også indboforsikring:

If Skadeforsikring anbefaler, at man både sørger for en ulykkesforsikring til barnet, og at familien har en indboforsikring, der dækker, hvis barnet laver skade på andre, andres ting eller får stjålet sine ting.

Kilde: If Skadeforsikring

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.