Før Brøndby-FCK: Fodboldfans i masseslagsmål

Mellem 50 og 100 mennesker bevæbnet med slagvåben slog løs på hinanden inden kamp mellem Brøndby og FCK.
Politiet opdagede natten til søndag et masseslagsmål mellem fans af fodboldklubberne FC København og Brøndby IF. Arkivfoto
Politiet opdagede natten til søndag et masseslagsmål mellem fans af fodboldklubberne FC København og Brøndby IF. Arkivfoto Foto: Johnny Frederiksen/POLFOTO

Fodboldkampen begynder først klokken 13.00, men allerede natten til søndag var fans fra ærkerivalerne FC København og Brøndby IF i slagsmål uden for banen.

Politiet anslår, at mellem 50 og 100 mennesker tørnede sammen i et "voldsomt slagsmål", hvor der blev brugt køller og andre slagvåben.

Det hele skete ved et klubhus for Brøndby-fans på Hesselager i Brøndby omkring klokken 2.00.

- Det var svært for vores patruljer dernede at se, hvor mange der var, men et godt bud er mellem 50 og 100 stykker, siger vagtchef Brian Toftemann fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

- I første omgang har vi ikke nok folk til, at vi kan gribe ind, så vi får sendt rigtig mange biler derned, men da de kommer frem, flygter grupperingerne, siger vagtchefen.

Ingen er blevet anholdt i forbindelse med episoden.

Ifølge politiet var cirka lige mange FCK- og Brøndby-fans involveret i masseslagsmålet.

- Det var et ret voldsomt slagsmål. Begge parter var indstillede på, hvad der skulle ske, og de havde blandt andet medbragt køller og slagvåben. Det var den hårde kerne, der ville uddele øretæver, men det var gensidigt, lyder det fra Brian Toftemann.

Han fortæller, at episoden ikke umiddelbart får politiet til at ændre strategi op til kampen på Brøndby Stadion mellem nummer to og ni i Alka Superligaen.

- Vi er indstillet på dialog, dialog, dialog. Vi har ingen ønsker om konfrontation, siger Brian Toftemann og understreger, at ingen af fodboldtilhængerne natten til søndag var voldelige over for ordensmagten.

Opgør mellem FCK og Brøndby bliver spillet tidligt på eftermiddagen, da politiets udgangspunkt er, at der på grund af potentielle fanuroligheder skal være to timers dagslys, når kampen er spillet færdig.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.