Fødeafdeling: Vi er allerede begyndt at bruge pengene

På fødeafdelingen i Aalborg er man allerede begyndt at bruge af den pulje, der var lovet som ekstra bevilling, men som nu ser ud til ikke at komme alligevel.

250 millioner kroner. Så mange ekstra penge afsatte den tidligere regering til landets fødeafdelinger for at forbedre forholdene rundt om i landet.

De 35 millioner af det samlede beløb skulle være på finansloven for 2015, men nu ser det ud til, at den nuværende regering har sløjfet puljen.

På fødeafdelingen i Aalborg har man søgt 2,6 millioner kroner fra puljen i år, og de penge er man allerede begyndt at bruge af.

Ifølge chefjordemoder Lisbeth Hammer har man været nødsaget til allerede nu at begynde at bruge pengene.

- Vi har været udfordret, og derfor har vi brugt nogle af pengene hen over sommeren til at ansætte vikarer, så vi kunne opretholde et ordentligt vagtberedskab, siger hun til DR Nordjylland.

Pengene er ifølge Lisbeth Hammer vigtige, for uden dem kan man ikke garantere, at der er en jordemoder tilstede ved hver fødsel.

Hvis pengene fjernes, bliver det en stor udfordring at få budgettet til at hænge sammen.

- Budgettet kan ikke komme til at gå op. Så på fødselsområdet vil vi komme ud med et underskud, for vi kan ikke undvære de ekstra jordemødre. Lige nu og her er der ikke en løsning på problemet. Mit håb er, at regionen kan give os en ekstra bevillig, siger Lisbeth Hammer til DR Nordjylland.

Det er endnu ikke officielt kommet frem, om regeringen har rullet puljen tilbage, som det fremgår af et lækket udkast til økonomiaftalen med regionerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.