Fodboldtalent skal have dispentation fra FIFA

Det internationale fodboldforbund Fifas regelsæt kan gøre, at Pione Sisto må vente med at spille for Danmark.
FC Midtjyllands kantspiller Pione Sisto skal have dispensation for Fifa, før han kan spille på landsholdet.
FC Midtjyllands kantspiller Pione Sisto skal have dispensation for Fifa, før han kan spille på landsholdet. Foto: EMIL SØRENSEN THOMAS/POLFOTO

Pione Sistos landsholdsdebut for Danmark kan i princippet have lange udsigter, selv om FC Midtjylland-spilleren som forventet skulle få dansk pas i begyndelsen af det nye år.

Det internationale fodboldforbund Fifas regelsæt siger, at når en spiller får et nyt statsborgerskab, skal den pågældende opholde sig fem år yderligere i landet for at kunne repræsentere et landshold.

Med mindre spilleren allerede har opholdt sig fem år i det nye land efter at være fyldt 18 år. Sisto er kun 19.

Hos Dansk Boldspil Union er man opmærksom på problematikken. Her håber man at få udstedt dispensation.

- Allerede i 2013 tog vi kontakt til Fifa for at høre, om vi kunne gøre noget på forhånd, så Pione kunne spille for landsholdet, så snart han blev dansk statsborger.

- Men de svarede tilbage, at de først kan behandle ansøgningen, når der er bevis på statsborgerskabet, siger Thomas Jønsson, juridisk chef i DBU til BT.

DBU har dog erfaringer med at få dispensation i lignende tilfælde. Det skete med kvindelandsholdsspilleren Nadia Nadim. Da tog processen fire måneder.

Pione Sisto, der netop er blevet kåret som årets profil i Superligaen, har boet i Danmark stort set hele sit liv, men blev født i Uganda og har sudanske forældre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.