Fodboldspiller skal i fængsel for skalle

Fodboldspilleren Brandao fra Bastia i Frankrig nikkede tilbage i august PSG-spilleren Thiago Motta en skalle.
Angriberen Brandao fra Bastia fik en fængselsdom, efter han nikkede en skalle til en modstander.
Angriberen Brandao fra Bastia fik en fængselsdom, efter han nikkede en skalle til en modstander. Foto: Francois Mori/AP

Den brasilianske angriber Brandao, som spiller i franske Bastia, fik torsdag en fængselsdom på en måned for at have nikket en modspiller en skalle.

Den 34-årige brasilianer har også fået en bøde på 20.000 euro, svarende til 150.000 millioner kroner, for episoden, der fandt sted efter en ligakamp i august.

Skallenikkeriet skete umiddelbart efter ligakampen mellem Paris Saint-Germain og Bastia i Paris, hvor hjemmeholdet vandt 2-0.

Overvågningskameraer har vist, hvordan Brandao efter kampen tilsyneladende ventede på Thiago Motta i spillertunnelen. Da han fik fat på ham, nikkede han ham en skalle. Derefter løb Brandao væk med Motta i hælene. PSG-spilleren brækkede næsen.

Brandao fik seks måneders karantæne for sin handling. Han har udtalt, at Thiago Motta havde fornærmet ham i hele kampen og henvist til en voldtægtssag, som Brandao i 2012 blev frifundet for.

Det er anden gang inden for to sæsoner, at Brandao fik karantæne for ufine metoder. I sidste sæson var Brandao udelukket i fire spilledage for at bruge albuen mod Yohan Cabaye, der også er PSG-spiller.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.