Fodboldspiller faldt om: Kæmper nu for livet

Den 24-årige Lokeren-spiller Gregory Mertens faldt om med hjertestop i en kamp mandag aften.
Chelsea-keeperen Thibaut Courtois er blandt dem, der på Twitter har tilkendegivet sin støtte til Gregory Mertens. Arkivfoto.
Chelsea-keeperen Thibaut Courtois er blandt dem, der på Twitter har tilkendegivet sin støtte til Gregory Mertens. Arkivfoto. Foto: Matt Dunham/AP

Der var blot spillet 20 minutter af træningskampen mellem de to belgiske klubber Lokeren og Genk, da uhyggelige scener udspillede sig.

Lokerens 24-årige spiller Gregory Mertens faldt livløs om på banen, angiveligt med hjertestop, og gennem en halv time ydede tililende læger hjertemassage til den unge belgier, inden han blev kørt på hospitalet i ambulance.

I mellemtiden var stadion blevet rømmet for tilskuere, og kampen blev ikke genoptaget.

Lokeren bekræfter på klubbens hjemmeside, at Mertens holdes i kunstigt koma på hospitalet, hvor alle nu håber på gode nyheder snarest.

- Lokerens tanker går til spillerens familie og venner. Vi håber på positive nyheder, skriver klubben.

Gregory Mertens skiftede i 2014 til Lokeren fra Cercle Brügge, og han har adskillige ungdomslandskampe for Belgien på sit cv.

Herfra kender han også en lang række af Belgiens største stjerner, som også straks tilkendegav deres støtte til den tidligere holdkammerat på Twitter.

- Bliv ved med at kæmpe, skriver Chelsea-keeperen Thibaut Courtois, mens Nicklas Bendtners holdkammerat i Wolfsburg Kevin de Bruyne skriver:

- Ufatteligt dårlige nyheder. Bliv ved med at kæmpe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.