Fodboldikon slår kronprinsesse i popularitetsmåling

Ifølge en ny undersøgelse er kronprinsesse Victoria populær hos sit folk - men hun må se sig slået af fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic.
Kronprinsesse Victoria er særdeles populær, når man spørger svenskerne, hvem der repræsenterer landet bedst - men ikke populær nok til at overgå anføreren på fodboldlandsholdet.
Kronprinsesse Victoria er særdeles populær, når man spørger svenskerne, hvem der repræsenterer landet bedst - men ikke populær nok til at overgå anføreren på fodboldlandsholdet. Foto: Park Dong-ju/AP

Kronprinsesse Victoria er rasende populær hos det svenske folk. I en ny undersøgelse, som mediebureauet Svensk Damtidning har offentliggjort på deres hjemmeside, mener hele 47 procent af de adspurgte svenskere, at hun repræsenterer landet bedst.

Men den 38-årige tronarving er lige præcis ikke populær nok til at stjæle førstepladsen.

Hun kunne nemlig ikke hamle op med fodboldstjernen Zlatan Ibrahimovic, som er anfører på Sveriges landshold. Han fik 50 procent af stemmerne og dermed en førsteplads på listen.

Kronprinsessen kan til gengæld bryste sig af at overhale sin far, kong Carl Gustaf. Han indtager en fjerdeplads med 31 procent af svenskernes stemmer og bliver med sølle to procent overgået af IKEA's skaber, Ingvar Kamprad.

På popularitetslisten findes også navne som den Oscarvindende skuespillerinde Alicia Vikander, DJ'en Avicii og manden bag tøjgiganten H&M, Stefan Persson.

Undersøgelsen er foretaget af analysevirksomheden Novus for interesseorganisationen Svenske Annonsører, og hele listen kan læses her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.