Fodboldikon kæmper mod ebola

I kraft af sin position som ambassadør for Unicef melder David Beckham sig nu ind i kampen mod den dødelige virus Ebola.
David Beckham skal være hovedperson i en kampagne, der fokuserer på at bekæmpe ebola.
David Beckham skal være hovedperson i en kampagne, der fokuserer på at bekæmpe ebola. Foto: John Minchillo/AP

De fleste kender ham fra fodboldbanen, hvor han i mange år var en af verdens bedste spillere.

Men nu har David Beckham fået et job af en lidt mere alvorlig karakter. I kraft af sin position som ambassadør for Unicef skal han nemlig lægge navn og ansigt til en ny kampagne, der sætter fokus på bekæmpelsen af den dødelige sygdom ebola, som lige nu hærger i det vestlige Afrika. Det skriver The Sun.

Isha Johansen, der er præsident for fodboldforbundet i Sierra Leone, og som også er med i projektet, er lykkelig over, at 39-årige Beckham vil være med til at kæmpe mod ebola-virussen.

- Det er kæmpestort, at David Beckham involverer sig i den her kampagne, og vi er meget taknemmelige. Hans sympatiske budskab vil blive spredt over hele Vestafrika, og det sætter fokus på, hvordan man kan bekæmpe sygdommen ved hjælp af simple ting som renlighed, siger Johansen.

Den dødelige virus har indtil nu været skyld i mere end 4000 dødsfald. Afrikanerne er hårdest ramt, men sygdommen har for nylig også spredt sig til andre verdensdele, og flere amerikanere og europæere er således også smittede.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.