Fodboldens 90'er-darling er gået konkurs

Det er ikke lykkedes for Parma at rette op på en miserabel økonomi, og torsdag blev klubben erklæret konkurs.
Parma FC kunne ikke rette op på en meget dårlig økonomi. Derfor blev fodboldklubben torsdag erklæret konkurs.
Parma FC kunne ikke rette op på en meget dårlig økonomi. Derfor blev fodboldklubben torsdag erklæret konkurs. Foto: Marco Vasini/AP

Så gik den ikke længere for Parma. Den italienske Serie A-klub har længe befundet sig i en stor økonomisk krise, og torsdag erklærede retten i Parma fodboldklubben konkurs.

Det skriver den italienske avis La Gazetta dello Sport. Parma lignede allerede en sikker nedrykker fra Serie A, efter at klubben er blevet fratrukket i alt tre point i sæsonen.

Årsagen til pointstraffen er en dårlig økonomi, som har betydet, at Parma ikke har kunnet udbetale løn til sine spillere.

Ydermere blev Parmas præsident, Giampietro Manenti, onsdag arresteret i en sag om hvidvaskning af penge. Den 45-årige præsident overtog den italienske bundklub i februar efter måneder med store økonomiske problemer.

Giampietro Manenti er arresteret sammen med 21 andre personer i forbindelse med en undersøgelse i Rom om pengehvidvaskning.

Endnu er det uvist, hvad der nu kommer til at ske med Parma. Det er ikke forventet, at klubben får lov til at spille sæsonen færdig i Serie A.

Parma har optjent 12 point i sæsonens første 25 kampe i den bedste italienske række, men på grund af de tre fratrukne point har bundklubben kun ni point i det samlede regnskab.

Klubben har 16 point op til Atalanta, der ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen. Parma har dog spillet to kampe færre.

Parma rykkede i 1990 op i Serie A for første gang, og med undtagelse af en enkelt sæson i Serie B i 2008/09 har klubben været med i den bedste række lige siden.

I sidste sæson blev Parma nummer seks i Serie A.

Klubben havde sin absolutte storhedstid i 1990'erne, hvor Parma blandt andet vandt den nu hedengangne Europa Cup for pokalvindere i 1993.

Det blev også til triumfer i Uefa Cuppen, forløberen for Europa League, i 1995 og 1999.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.