Fodboldboss bliver udleveret til USA i Fifa-skandale

Den tidligere præsident for Costa Ricas fodboldforbund skal retsforfølges i USA efter korruptionsanklager.
Logoet på Fifas hovedkvarter i Zurich. Det Internationale Fodboldforbund er hårdt presset efter en lang række sager om korruption.
Logoet på Fifas hovedkvarter i Zurich. Det Internationale Fodboldforbund er hårdt presset efter en lang række sager om korruption. Foto: Michael Probst/AP

Den tidligere fodboldboss fra Costa Rica, Eduardo Li, har indvilget i at blive udleveret til USA.

Her vil han stå over for anklager om, at han har accepteret bestikkelse i bytte for medie- og marketingkontrakter. Det siger hans amerikanske advokat, Samuel Rosenthal, til Reuters.

Eduardo Li, tidligere præsident for det Costaricanske Fodboldforbund, var en af syv fodboldbosser, der blev arresteret i en razzia på et luksushotel i Zurich i maj.

- Mr. Li har besluttet at tage hånd om de anklager på en direkte måde, siger Samuel Rosenthal.

Den amerikanske anklagemyndighed siger, at Eduardo Li bad om og modtog flere hundredetusinde dollar i bestikkelse fra sportsmarketingfirmaer i bytte for kommercielle rettigheder til VM-kvalifikationskampe.

I alt er 14 fodboldofficials og marketingfolk under amerikansk mistanke for korruption og hvidvask af penge til sammenlagt omkring en milliard kroner.

Sideløbende er Fifas afgående præsident, Sepp Blatter, og vicepræsident, Michel Platini, suspenderet i 90 dage, mens Fifas etiske komité undersøger en mistænkelig pengeoverførsel mellem de to fodboldpolitikere.

Der afholdes ekstraordinært præsidentvalg i Fifa den 26. februar, hvor otte personer har meldt deres kandidatur.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.