FN: Over en kvart million afghanere er sendt på flugt i år

Bare i årets første fire måneder har vold i Afghanistan tvunget over 37.000 afghanske familier fra deres hjem.
En afghansk pige kigger ud fra det telt, hvor hun bor sammen med sin familie, efter de blev tvunget på flugt fra deres hjem i Jalalabad øst for Afghanistans hovedstad, Kabul. (Arkivfoto)
En afghansk pige kigger ud fra det telt, hvor hun bor sammen med sin familie, efter de blev tvunget på flugt fra deres hjem i Jalalabad øst for Afghanistans hovedstad, Kabul. (Arkivfoto) Foto: Rahmat Gul/AP

Krigshandlinger i Afghanistan har tvunget omkring 260.000 mennesker til at forlade deres hjem i de første fire måneder af 2016.

Det viser tal, som FN har indsamlet i Afghanistan.

I alt er 37.294 familier blevet sendt på flugt. En gennemsnitlig afghansk familie består af ni mennesker, så det bliver godt en kvart million flygtninge og internt fordrevne i alt.

Til sammenligning flygtede lidt over 380.000 afghanere fra deres hjem i hele 2015, så hvis tendensen varer ved, er der tale om en betydelig stigning i antallet af flygtninge.

FN vurderer, at der stadig er omkring 1,2 millioner mennesker på flugt inden for Afghanistans grænser.

Den afghanske Talibanbevægelse er i gang med en forårsoffensiv og har på det seneste også taget kontrol med områder, som de var fortrængt fra under de internationale styrkers tilstedeværelse i landet.

De udenlandske soldater blev trukket ud af Afghanistan i slutningen af 2014.

Sidste år steg antallet af dræbte og sårede i Afghanistans blodige konflikt til det højeste antal, der nogensinde er registreret.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.