FN: Islamisk Stat rekrutterer drenge på ni år ved Mosul

IS synes at gøre klar til rekruttering af drenge ned til ni år i område ved den irakiske by Mosul.
Ifølge FN har gruppen Islamisk Stat bedt indbyggere nær Mosul I Irak om at udlevere drenge på ni år eller mere. Formentlig skal drengene skal bruges til børnerekruttering. (Arkivfoto)
Ifølge FN har gruppen Islamisk Stat bedt indbyggere nær Mosul I Irak om at udlevere drenge på ni år eller mere. Formentlig skal drengene skal bruges til børnerekruttering. (Arkivfoto) Foto: Bulent Kilic/AFP

Islamisk Stat (IS) har sagt til indbyggere nær Mosul i Irak, at de skal udlevere drenge på ni år eller mere øjensynlig til børnerekruttering. Det oplyser FN.

En talskvinde for FN siger, at IS har givet indbyggere i byen Hammam Al-Alil ordre til at udlevere alle deres drengebørn, hvis de er fyldt ni år.

Drengene skal tilsyneladende rekrutteres til jihadisternes væbnede grupper.

Omkring 1600 mennesker skal være blevet transporteret til Mosul fra Hamman Al-Alil, da de øjensynligt skal bruges som menneskelige skjolde, siger FNs talskvinde videre.

Der er samtidig kommet oplysninger om, at Islamisk Stat har tvunget 150 familier til Mosul, hvor jihadisterne også holder op mod 400 kvinder som gidsler.

FN har desuden oplysninger om, at 200 mennesker kan være blevet dræbt i Mosul af Islamisk Stat.

- Militante fra Islamisk Stat har i området ved Mosul dræbt hundredvis af mennesker, deriblandt 50 desertører og 180 tidligere medlemmer af den irakiske statslige administration, siger FN-talskvinden Ravina Shamdasani.

Irakiske regeringsstyrker trængte fredag længere ind i Mosul, hvor de stødte på massiv modstand, siger den øverstkommanderende general til AFP.

Specialstyrker meddelte tidligt på dagen, at de har generobret seks distrikter i det østlige Mosul.

Den irakiske fremrykning skete fra daggry ved landsbyen Gogjali, som er en af forstæderne i det østlige opland til Mosul.

De irakiske styrkers dramatiske fremrykning skyldes ikke mindst den massive luftstøtte, de har, siger militære analytikere.

Det anslås, at der er mellem 3000 og 5000 IS-krigere i Mosul, som er Iraks næststørste by efter Bagdad.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.