FN-flygtninge mistænkes for terror

Norsk sikkerhedstjeneste har forhindret op til ti terrormistænkte flygtninge i at komme ind i landet.
Både Islamisk Stat og al-Qaeda har angiveligt forsøgt at sende terrorister til Norge under dække, af de var flygtninge. Arkivfoto viser IS-medlem med jihadistbevægelsens flag.
Både Islamisk Stat og al-Qaeda har angiveligt forsøgt at sende terrorister til Norge under dække, af de var flygtninge. Arkivfoto viser IS-medlem med jihadistbevægelsens flag. Foto: Uncredited/AP

Mellem fem og ti af de cirka 1000 kvoteflygtninge, som FN har udvalgt til at komme til Norge, er ifølge Politiets sikkerhedstjeneste (PST) terrorister.

PST bekræfter over for Dagbladet, at både Islamisk Stat (IS) og Nusra Fronten, der er tilknyttet terrornetværket al-Qaeda, har forsøgt at sende terrorister til Norge som flygtninge.

Efterretningstjenesten har på to ture til Mellemøsten afsløret, at næsten ti personer, som skulle til Norge, havde tilknytning til de to organisationer, skriver Dagbladet.

De terrormistænkte var på forhånd udpeget som kandidater til at få ophold i Norge af FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

- Desværre er der nogen, som forsøger at udnytte og misbruge flygtningeinstitutionen. Vi har afsløret flere kvoteflygtninge med tilknytning til Nusra Fronten og IS, bekræfter politioverbetjent Svein Erik Molstad over for Dagbladet.

PST ønsker ikke at sige noget om, hvordan personerne blev afsløret, eller hvilke metoder der blev brugt.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.