FN-ekspert: UNHCR har truffet det bedste valg

FN's Flygtningehøjkommissariat har fået en førsteklasses kandidat i Filippo Grandi, siger dansk topdiplomat.
Det bliver ikke Helle Thorning-Schmidt (S), der bliver FN's næste flygtningehøjkommissær. Det oplyser en talsmand for FN i en pressemeddelelse. I pressemeddelelsen står også, at det bliver den italienske diplomat Filippo Grandi ( billedet ), som har været leder for FN's Palæstina-agentur, UNRWA, der officielt bliver indstillet til posten som leder for FN's flygtningeagentur, UNHCR.
Det bliver ikke Helle Thorning-Schmidt (S), der bliver FN's næste flygtningehøjkommissær. Det oplyser en talsmand for FN i en pressemeddelelse. I pressemeddelelsen står også, at det bliver den italienske diplomat Filippo Grandi ( billedet ), som har været leder for FN's Palæstina-agentur, UNRWA, der officielt bliver indstillet til posten som leder for FN's flygtningeagentur, UNHCR. Foto: TELLAWI BASSEM/POLFOTO

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har med sin indstilling af italieneren Filippo Grandi som UNHCR's næste højkommissær truffet det rigtige valg i den situation, verden befinder sig i lige nu.

Det siger Søren Jessen-Petersen, dansk topdiplomat og tidligere assisterende højkommissær i netop UNHCR.

- For mig er det ganske klart, at generalsekretæren nominerer en person, der fra allerførste dag vil være effektiv i jobbet, siger han.

- Han kender organisationen, han kender problematikkerne, han har arbejdet over hele verden, og han kender forholdene i og omkring Syrien meget, meget godt.

Som bekendt havde man fra dansk side kørt tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i stilling til posten som flygtningehøjkommissær, hvilket altså ikke lykkedes.

- I en situation, hvor flygtningesituationen aldrig har været mere kompleks, der kræver det bare en person, der kan gå direkte ind i jobbet. Og han har alle de evner, der skal til, lyder Søren Jessen-Petersens vurdering.

- Jeg udtaler mig ikke om de andre kandidater. For mig er det vigtigste, at UNHCR har fået en førsteklasses kandidat til højkommissær. Man har truffet et rigtig godt valg og - set ud fra hvad UNHCR har brug for i dag - også det bedste valg, siger han.

Hvilken betydning har den politik, Thorning selv stod for som regeringschef, haft?

- Det har absolut ikke hjulpet Thorning, at Danmark har et meget flosset renommé på det område i dag, Og i hendes egen regeringsperiode indførte man også ganske mange stramninger, som hun selv var stolt af, og det har absolut ikke hjulpet hende, siger Søren Jessen-Petersen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.