FN: 16.000 børn har mistet mindst én forælder til ebola

Men i modsætning til, hvad mange frygtede, er der ikke behov for ret mange plejefamilier til de efterladte.
Kampen mod ebola finder primært sted i de tre afrikanske lande Guinea, Sierra Leone og Liberia.
Kampen mod ebola finder primært sted i de tre afrikanske lande Guinea, Sierra Leone og Liberia. Foto: Abbas Dulleh/AP

Den langvarige ebolaepidemi i Vestafrika har betydet, at omkring 16.600 børn har mistet mindst en af deres forældre. Det oplyser FN's børneorganisation, Unicef.

Udbruddet af ebola, der især har ramt Guinea, Liberia og Sierra Leone, har ifølge Unicef betydet, at 3900 børn har mistet begge forældre i de lande.

Tidligere har det været frygtet, at børn, som mistede deres forældre til ebola, ville blive stigmatiseret i deres lokalsamfund og afvist af andre slægtninge, men fredag oplyste Unicef, at mindre end tre procent af børnene har brug for en plejefamilie.

- Efter at de var kommet sig over den umiddelbare frygt og de første misforståelser om ebola, har familierne været en enorm støtte. De har taget hånd om og beskyttet de børn, som har mistet forældrene, siger Manuel Fontaine, Unicefs direktør i Vestafrika.

Ifølge den seneste optælling fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har 8981 mennesker mistet livet på grund af ebola i Guinea, Liberia og Sierra Leone, og der er registreret flere end 22.000 tilfælde.

Antallet af nye tilfælde er faldet markant i den seneste opgørelse. Dermed kan noget tyde på, at epidemien nærmer sig en afslutning.

Onsdag kom det frem, at kun en tredjedel af den økonomiske støtte på i alt 2,52 milliarder euro, som verdenssamfundet har lovet til bekæmpelse af ebola, var leveret ved årsskiftet.

Ebola-epidemien er også på dagsorden denne weekend, når forbundskansler Angela Merkel og en stribe regeringschefer, udenrigsministre og forsvarsministre fra hele verden mødes til den årlige sikkerhedskonference i München.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.