DEBAT

"Flyv DF på studietur til en kenyansk flygtningelejr"

Den tidligere formand for LA-ungdom Rasmus Brygger tager i dag i skarpe vendinger afstand fra et forslag fra DF og hans eget parti om at sende flygtninge til Afrika i stedet for at hjælpe dem i Danmark.
Det er mennesker som disse, der flygter fra modbydeligheder i Syrien og andre steder, der så vidt som muligt skal holdes ude af Danmark, mener DF. Partiet har i samarbejde med LA fremsat et forslag om at sende dem til nærområderne - eksempelvis Kenya.
Det er mennesker som disse, der flygter fra modbydeligheder i Syrien og andre steder, der så vidt som muligt skal holdes ude af Danmark, mener DF. Partiet har i samarbejde med LA fremsat et forslag om at sende dem til nærområderne - eksempelvis Kenya. Scanpix, arkivfoto

Den tidligere formand for Liberal Ungdom, Rasmus Brygger, kalder i dag - i et debatindlæg i Politiken - hans eget partis  og DF's nye asyl-forslag - absurd og grimt.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har meldt sig på banen med forslag om, at flygtninge fra verdens krige og konfliktområder skal sendes videre til flygtningelejre i Afrika og Mellemøsten. Også i Venstre finder man forslaget "interessant."


Rasmus Brygger er målløs over, at forslaget er alvor:

"Martin Henriksen (fra DF, red.) foreslår i ramme alvor, at flygtninge, altså mennesker der har gennemlevet nogle af verdens værste tragedier, skal sendes til Kenya, såfremt de får asyl i Danmark."

Han peger på, at kenyanerne allerede vælter sig i flygtninge og tilbyder dem kummerlige forhold.

"Det kenyanske politi er f.eks berygede for at storme flygtningelejre og gennemtæve asylansøgere," skriver han.

I forlængelse af det foreslår han, at vi sender DF'erne til Afrika:

"Personligt ville jeg hellere have asylansøgere, dem der for alvor har brug for hjælp, i landet end de hadske mennesker i Dansk Folkeparti, som lægger den slags forslag for døren. Det er måske snarere Dansk Folkeparti, der skal på flyvetur til Afrika?

Måske på studietur i en kenyansk flygtningelejr?"

Læs hele debatindlægget i Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.