Flytrafikken hårdt ramt af pilotstrejke

Parterne er stadig langt fra hinanden i flykonflikt. I dag ventes kun få fly i luften på de danske ruter.
Norwegians konflikt med flyselskabets piloter betyder, at 35.000 passagerer igen torsdag bliver berørt af strejken.
Norwegians konflikt med flyselskabets piloter betyder, at 35.000 passagerer igen torsdag bliver berørt af strejken. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Den danske indenrigstrafik vil torsdag fortsat være hårdt ramt af pilotstrejken i flyselskabet Norwegian.

- Billedet torsdag vil stort set være det samme som onsdag med mange aflysninger. Det er klart, at med så mange piloter i strejke, rammer det flytrafikken hårdt, siger kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian.

Han vurderer, at strejken også torsdag vil berøre omkring 35.000 passagerer.

- Situationen er stærkt beklagelig over for vores passagerer, siger Daniel Kirchhoff.

Alle norske indenrigsflyvninger er aflyst, mens kun enkelte indenrigsflyvninger i Danmark og Sverige gennemføres. De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst, oplyser Norwegian i en pressemeddelelse onsdag aften.

Langdistanceruterne til USA og Asien samt flyvninger til og fra London bliver ikke berørt af strejken. Det samme gælder i stor stil også ruterne til Spanien.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at den øvrige Europa-trafik også afgår efter planen som normalt, skriver selskabet.

Norwegian måtte onsdag indstille al selskabets flytrafik i Skandinavien, fordi over 650 piloter - heraf 100 danske - strejker.

Piloterne i Norwegian har nedlagt arbejdet, fordi de frygter, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

Derfor kræver piloterne, at de bliver ansat i moderselskabet Norwegian Air Shuttle, men det afviser topchef chef for Norwegian, Bjørn Kjos.

Luftanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen vurderer over for Ritzau, at piloternes strejke koster "et sted mellem 25 og 60 til 70 millioner kroner om dagen".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.