Flygtningestrømmen til Danmark aftager fortsat

I den seneste uge har 85 personer søgt asyl i Danmark til sammenligning med 88 ugen før.

Flygtningestrømmene fortsætter i verden, senest med det igangværende slag i Irak om byen Mosul, der ventes at give store flygtningestrømme.

Men i Danmark falder antallet personer, der krydser den danske grænse for at søge om asyl, fortsat.

Det viser den seneste opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

I den seneste uge har 85 personer søgt asyl i Danmark til sammenligning med 88 ugen før. Dermed er det samlede asyltal for 2016 nu oppe på 5326 personer.

Blandt den senestes uges asylansøgere var blandt andet 32 fra det krigsramte Syrien og tre fra Afghanistan.

Siden regeringen indførte midlertidig grænsekontrol 4. januar, har myndighederne holdt nøje øje med antallet af asylansøgere.

Regeringen skød langt forbi målet, da den ved årets begyndelse forventede 25.000 asylansøgere i år. Dette tal er siden blevet nedjusteret til 7500.

Den mindre tilstrømning har ført til lukningen af flere teltlejre rundt om i landet, som forgæves var gjort klar til at tage imod flygtninge og migranter.

Tilsvarende er kapaciteten på flere asylcentre blevet mindre, ligesom boliger i kommunerne står tomme og venter på asylansøgere, der endnu ikke er kommet til landet.

De ugentlige asyltal stammer fra politiets it-system og er forbundet med en vis usikkerhed, fordi der løbende sker efterregistreringer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.