Flygtninge-venlig politiker politianmeldt af kollega

I Århus er en byrådspolitiker fra Enhedslisten blevet meldt til politiet af en konservativ kollega.
"Jeg har gjort noget så groft som at lade to trætte og frysende mænd sove hos mig i stedet for at lade dem sove på gaden," lyder det fra den politianmeldte Maria Sloth.
"Jeg har gjort noget så groft som at lade to trætte og frysende mænd sove hos mig i stedet for at lade dem sove på gaden," lyder det fra den politianmeldte Maria Sloth. Foto. SCANPIX arkiv

I Århus er et medlem af byrådet blevet meldt til politiet for illegalt at huse flygtninge. Et andet byrådsmedlem står bag anmeldelsen.

Den politianmeldte politiker er Maria Sloth fra Enhedslisten. Det er 2. viceborgmester i Aarhus Kommune, Marc Perera Christensen (K), som har anmeldt sin kollega.

- Jeg har valgt at politianmelde Maria Sloth, fordi hun udviser ligegyldighed for loven og dermed signalerer, at den er til forgodtbefindende. Lov er lov, og lov skal holdes. Særligt når mange flygtninge rejser gennem Danmark, og hvor vi har en forpligtelse til at registrere dem. Det drejer sig om sikkerhed og ansvar for de fælles udfordringer, Europa står overfor, siger Marc Perera Christensen i en pressemeddelelse.

På Facebook kommenterer Maria Sloth politianmeldelsen:

- Jeg har gjort noget så groft som at lade to trætte og frysende mænd sove hos mig i stedet for at lade dem sove på gaden.

Hun skriver videre, at hun står ved anmeldelsen, som hun "nok skal overleve."

- Men det understreger hvor vigtigt det var, vi stod frem. Fordi loven i dag forbyder dig at hjælpe mennesker i nød, lyder det fra Enhedsliste-politikeren om sagen, der rullede, fordi hun i et interview havde fortalt om episoden, hvor hun om en nat blev ringet op og spurgt, om hun kunne huse to flygtninge.

Det viste sig at være to afrikanske mænd i 20erne, som var kommet til Danmark samme døgn og som var på vej til Norge.

Den konservative lokalpolitiker Marc Perera Christensen, der anmeldte hende, skriver på sin facebook-side, at sagen for ham er et udtryk for, at man ikke bare kan lade sine følelser regere.

"Den flygtningestrøm, vi ser i dag, har uoverskuelige konsekvenser for Europa, og det mindste, vi kan gøre i situationen, er, at alle overholder loven og hjælper myndighederne med at bevare overblikke," skriver han.

I går blev jeg politianmeldt for første gang i mit liv. Jeg har gjort noget så groft som at lade to trætte og frysende m...

Posted by Maria Sloth on 16. september 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.