Flyansatte gik amok: Flåede chefers skjorter i stykker

Vrede Air France ansatte flåede skjorterne af chefer, da de demonstrerede over planlagte afskedigelser.
HR-chef i Air France Xavier Broseta måtte evakueres efter at have fået flået skjorten af af vrede ansatte. 
HR-chef i Air France Xavier Broseta måtte evakueres efter at have fået flået skjorten af af vrede ansatte.  Jacky Naegelen / Reuters

Franskmændene er kendt for at skrue ekstra godt op for energien, når de demonstrerer eller strejker.

Og det sydeuropæiske temperament fornægtede sig ikke, da flere hundrede ansatte hos flyselskabet Air France mandag morgen demonstrerede foran hovedkvarteret i Charles de Gaulle lufthavn.

Det skriver Politiken.

Selskabets ledelse var samlet for at diskutere fyringer og besparelser, men blev afbrudt, da det lykkedes omkring 100 vrede demonstranter at trænge ind i lokalet.

I følge Politiken overfaldt medarbejderne firmaets HR-chef, Xavier Broseta, der sammen med firmaets chef for langdistance-flyvninger Pierre Plissonnier, måtte flygte fra hovedkvarteret.

De vrede medarbejderne nåede at rive begge chefers skjorter i stykker, før det lykkedes cheferne at hoppe over et hegn og komme i sikkerhed.

Massefyringer

Medarbejdernes vrede er en konsekvens af, at Air France-KLM's øverste chef, Alexandre de Juniac, fredag meddelte, at virksomheden forventer at fyre omkring 2900 medarbejdere - heraf 300 piloter - inden 2017. Det skriver skriver Reuters.

Baggrunden for de planlagte afskedigelser er blandt andet færre flyruter samt en reduktion i antallet af fly, skriver Air France i følge Politiken i en pressemeddelelse.

Ifølge den franske avis Le Monde er spareplanen selskabets fjerde på fem år. Flyselskabet har i forvejen nedlagt 10.300 stillinger, skriver finans.dk.


 


 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.