Fly styrtet ned i Alperne: Kan tage dage at bjerge lig

Der var 148 om bord i flyet, der er styrtet ned ved byen Digne-les-Bains i Sydfrankrig. Ifølge den franske transportminister er der ingen overlevende. Se live-opdateringer med seneste nyt i bunden af artiklen.
Det er et tysk passagerfly fra selskabet Germanwings, som er styrtet ved i det sydlige Frankrig.
Det er et tysk passagerfly fra selskabet Germanwings, som er styrtet ved i det sydlige Frankrig. Foto: Martin Meissner/AP

En Airbus A320 fra Germanwings er styrtet ned over Alperne i det sydlige Frankrig.

Det tyske passagerfly styrtede under en flyvning fra Barcelona til Düsseldorff i det svært tilgængelige område.

Germanwings, der er et selskab under Tysklands nationale luftfartsselskab Lufthansa,  oplyser på sin hjemmeside, at der i alt var 150 om bord på flyet. 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer. 

Alle passagerer frygtes omkommet. Om der var danskere om bord, er endnu uvist. Men Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at den danske ambassade i Berlin arbejder på at undersøge sagen.

Pilot slog alarm

Ifølge ARD's korrespondent i Paris bekræfter de franske myndigheder over for den tyske tv-station, at piloten slog alarm, inden flyet styrtede ned.

Hvad der er årsag til styrtet, er endnu ikke klarlagt.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag oplyste flyselskabet dog, at man arbejder på at blive klogere på sagen.

- Et team fra Lufthansa, Airbus og Germanwings er på vej til nedstyrtningsstedet for at hjælpe til med hurtigst muligt at finde ud af, hvorfor vores Airbus er styrtet ned, sagde direktør Thomas Winkelmann på pressemødet.

Ulykker sjældne

De spanske myndigheder oplyser, at flyet fra Germanwings var lettet fra Barcelona klokken 08.55.

Ulykker af denne art er blevet uhyre sjældne i Vesteuropa. Airbus A320 regnes som et bundsolidt fly, der dagligt transporterer hundredtusinder af mennesker.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.