Flugtbil efter Vilks-skyderi er fundet på Østerbro

Politiet oplyser, at den VW Polo, man har efterlyst efter skyderi ved Lars Vilks-møde lørdag, er fundet.
Ledende politiinspektør, Jørgen Skov fortæller her ved pressemøde på Politigården i København, at man har fundet den bil, som blev kapret efter skyderi på Østerbro.
Ledende politiinspektør, Jørgen Skov fortæller her ved pressemøde på Politigården i København, at man har fundet den bil, som blev kapret efter skyderi på Østerbro. Foto: LARS KRABBE/POLFOTO

En bil, der er efterlyst efter skyderi, er fundet på Borgervænget på Østerbro, oplyser Københavns Politi.

Bilen er formentlig blevet brugt som flugtbil af dem, som lørdag kort før klokken 16 affyrede en byge af skud mod Krudttønden på Østerbro, hvor Muhammedtegneren Lars Vilks deltog i et debatarrangement.

Politifolk bevæbnet med maskinpistoler har afspærret området omkring stedet, hvor bilen er fundet.

Afspærret er der også i en større radius omkring Krudttønden ved Parken, hvor skyderiet foregik.

Her har flere beboere ifølge Ritzaus udsendte fået besked på, at de ikke kan komme ind i området. Politifolkene har bedt folk om at finde andre steder at opholde sig indtil videre, for eksempel på restaurant eller burgerbar.

Tre politifolk er såret i forbindelse med skyderiet. Deres pårørende er underrettet, og de er uden for livsfare. En uidentificeret person er afgået ved døden.

Politiet har tidligere lørdag oplyst, at gerningsmanden flygtede i en mørk VW Polo.

Politiet oplyste i første omgang, at der muligvis kunne være tale om to gerningsmænd, men ud fra de foreløbige afhøringer vurderer man nu, at der har været tale om en enlig gerningsmand.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.