Flot nyt billede af Mary og Frederik: Se det her

Som en del af udstillingen "Ikoniske portrætter" har den anerkendte fotograf Marco Grob også taget billeder af det danske kronprinspar.
Her ses portrættet af kronprinsesse Mary, som Marco Grob har taget.
Her ses portrættet af kronprinsesse Mary, som Marco Grob har taget. Foto: Marco Grob/Polfoto

Han har taget billeder af præsidenter, fremtrædende politikere, videnskabsfolk, verdensstjerner, musikere og skuespillere, og som en del af udstillingen "Ikoniske portrætter" har den anerkendte schweizisk-amerikanske fotograf Marco Grob nu også foreviget kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til samlingen.

Torsdag eftermiddag var der så officiel åbning af særudstillingen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, og kronprinsesse Mary var blandt de deltagende.

Og kronprinsessen selv var meget imponeret over portrætterne og Grobs særlige fototeknik, fortalte hun til det fremmødte tv-hold fra Billed-Bladet.

- Jeg synes, han har fanget noget af os begge (hende og kronprins Frederik, red.). Han var meget hurtig, det var meget afslappet. Han bruger lys på en helt anden måde, end hvad vi har oplevet før, sagde kronprinsessen til ugebladet.

- Man er altid lidt nervøs, når man skal stå foran et kamera, der skal afsløre alt om en, lød det blandt andet fra den storsmilende kronprinsesse til Billed-Bladet.

For mesterfotografen, der har taget billeder af både Hollywood-stjernen George Clooney og den forhenværende amerikanske præsident George W. Bush, var oplevelsen helt særlig.

- Jeg har fotograferet mange statsoverhoveder gennem tiden, men aldrig før kongelige. Det var en fornøjelse at fotografere kronprinsparret, som var meget venlige og imødekommende, har Grob sagt i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan ses i særudstillingslokalerne i Prinsessefløjen fra 26. august og året ud.

Det danske kongehus har delt et billede fra åbningen på sin officielle Instagram-profil, hvor kronprinsessen står midtimellem Marco Grob og sit portrætfoto.

Se billedet her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.