Flertal for "Kong Henrik af Danmark"

Kong Henrik? Hvis Kongehuset skulle ønske, at den mandlige halvdel af regentparret fremover kan kaldes for konge, ja, så er de danske politikere klar til at stemme for ideen.
Prins Henrik har altid været meget glad for sine gravhunde. Hvis Kongehuset gerne vil gøre ham til konge, så er der bred opbakning fra Folketinget.
Prins Henrik har altid været meget glad for sine gravhunde. Hvis Kongehuset gerne vil gøre ham til konge, så er der bred opbakning fra Folketinget. Mathias Bojesen /Scanpix

Et flertal af politikerne i Kongehuset vil stemme ja til en lovændring, som gør prinsgemalen til Kong Henrik – hvis Kongehuset selv beder om det.

Det skriver Ekstra Bladet.

Henrik har tidligere gjort sig bemærket med udtalelser om, at han burde være Konge. Og hvis han kan få resten af Kongehuset med på den ide, vil der altså ikke komme modstand fra Folketinget.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, sender samtidig rosende ord til prinsgemalen.

– Han gør jo et super-godt stykke arbejde i forskellige sammenhænge, og med sin sin væremåde bidrager han til, at der er god opbakning til kongehuset, siger retsordfører Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Det Radikale Venstre er noget mindre imponerede men vil heller ikke stille sig i vejen for Kong Henrik af Danmark.

– Det må være noget nær det mindste ligestillingsproblem i verden. Men når det så er sagt, så er holdningen hos Det Radikale Venstre, at hvis det er meget vigtigt for prins Henrik og et ønske hos kongehuset, så vil vi ikke have noget imod det. Det ville vi være positive og åbne over for, siger ligestillingsordfører hos Det Radikale Venstre Liv Holm Andersen til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.